Pedeapsă record: 40 de ani de închisoare pentru o bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru fraţi au fost condamnaţi la o pedeapsă record pentru tentativă de omor deosebit de grav şi violare de domiciliu. Sebastian Ţilea, victima a stat 10 zile în comă după ce a fost bătut de către fraţii fostei iubite.

Fraţii recidivişti Kocsis Tiberiu (39 de ani), Simon Dezso (33 de ani), Simon Laur (29 de ani) şi Simon Laura (30 de ani) au fost condamnaţi recent de Tribunalul Cluj pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu. Prietenul Laurei, Sebastian Ţilea, a fost bătut până a intrat în comă de către fraţii supăraţi. Totul a pornit de la fosta lui iubită, Simon Laura. După ce s-a certat cu victima, Sebastian Ţilea (35 de ani), ea şi-a chemat fraţii în ajutor. 
Dacă mărturiile celor trei fraţi au fost confuze, martorii au fost categorici. Cei trei au venit în seara zilei de 3 iunie 2009, în jurul orei 21.00, călăuziţi de sora lor la domiciliul prietenului, din centrul oraşului, căruia i-au aplicat o corecţie fizică timp de aproape o oră.

Izbit cu fetiţă cu tot

Când l-au văzut pe Sebastian Ţilea (35 de ani), fraţii l-au lovit cu tot ce au putut, chiar dacă se afla în locuinţa vecinilor. Mai întâi l-au izbit în cap cu un lemn de peste un metru, deşi bărbatul ţinea în braţe o fetiţă de 7 luni a vecinilor. Au continuat să-l lovească cu pumnii şi picioarele, deşi era inconştient. Cu greu martorii au reuşit să scoată fetiţa lovită şi ea, din mâinile bărbatului agresat. Când au obosit, fraţii l-au târât în casa lui, aflată în aceeaşi curte, unde au continuat să-i aplice corecţia fizică, lovindu-l şi cu un capac de metal şi cu un cuţit. „Dădeau în el şi cu picioarele şi cu pumnii, deşi era inconştient şi căzut la pământ”, au declarat martorii.

S-au spălat şi au plecat

Într-un final, fraţii şi-au spălat sângele de pe mâini la cişmeaua din curte şi au plecat cu sora. Poliţiştii chemaţi la faţa locului au solicitat ambulanţa. Medicii au constatat politraumatisme pe tot corpul victimei, traumatisme cranio-cerebrale, plăgi la nivelul scalpului, traumatisme toraco- abdominale, rupturi la ficat şi rinichi. Victima a intrat imediat în operaţie, în şoc hemoragic, până dimineaţă. A ieşit din comă doar după 10 zile.

Justiţia nu cunoaşte termenul de împăcare

Simon Laura, fosta prietenă a victimei, care s-a numărat printre agresori, a reuşit să-l convingă pe Sebastian Ţilea să părăsească spitalul. A reuşit să-l sperie, că dacă nu plăteşte spitalizarea, va intra la închisoare. Nevindecat, după 10 zile de comă, Ţilea a părăsit fără aprobarea medicilor spitalul, după aproape 3 săptămâni de la internare. Mai mult, Ţilea şi-a retras acuzaţia şi pretenţiile civile, în valoare de 10.000 de lei, formulate imediat după ce şi-a revenit din comă. Agresorii au recunoscut că i-au aplicat corecţia victimei, dar susţin că au fost provocaţi, fiind primii atacaţi.

După audierea părţilor şi a martorilor, magistratul însărcinat cu judecarea dosarului a dictat o sentinţă extrem de drastică. Kocsis Tiberiu a primit 17 ani de închisoare cu executare, Simon Dezso şi Simon Laur câte 10 ani, iar sora instigatoare 5 ani. Cei patru au introdus apel, cerând micşorarea pedepselor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite