Pe Claudiu Niculescu îl aşteaptă infernul în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii olteni îi pregătesc o primire specială actualului atacant de la „U“ Cluj, căruia nu i-au iertat nici acum că a lăsat banderola de căpitan al „Ştiinţei“ pentru un transfer la Dinamo. Claudiu Niculescu va fi astăzi inamicul public numărul unu al fanilor „Ştiinţei“ în meciul cu Universitatea Cluj (ora 18.30).

Duelul cu „şepcile roşii" nu a fost niciodată unul special pentru suporterii Craiovei. Dar când la gruparea clujeană joacă „cel mai mare trădător din istoria «Ştiinţei»", lucrurile se schimbă. Universitatea Cluj va avea parte astăzi, în Bănie, de o primire specială, şi asta datorită lui Claudiu Niculescu.

Golgheterul ardelenilor în acest început de sezon, cu cinci reuşite, va fi cel mai hulit jucător de pe stadion, aproape 20.000 de olteni urmând să-i facă o primire „cordială".

Niculescu a jucat la Craiova trei sezoane şi jumătate (1998-2001), fiind golgheterul şi căpitanul echipei. Plecarea la Dinamo, la o zi după ce le promisese public suporterilor că nu va trăda culorile clubului din Bănie, l-a transformat, în opinia fanilor olteni, în „cel mai mare trădător".

A fost lovit cu fularul de un ultras

„Niculescu va fi jucătorul cel mai bine primit la Craiova, cu ghilimelele de rigoare. El ştie cât de mult îl «iubim» şi va avea parte de primirea pe care o merită. Aceea de «mare» jucător. Nu vom uita niciodată gestul său de trădare", au anunţat liderii galeriei oltene.

Claudiu Niculescu este însă obişnuit cu tratamentul de la Craiova, el făcând de mai multe ori cunoştinţă cu infernul de pe „Ion Oblemenco". În noiembrie 2004, pe când juca la Dinamo, atacantul s-a trezit în teren, în timpul meciului, cu un suporter oltean care i-a aruncat în faţă un fular cu Universitatea, gest aplaudat atunci de cei 18.000 de spectatori. „A lovit în Craiova prin declaraţiile date şi am vrut să i-o plătesc", şi-a explicat gestul ultrasul în cauză.

Fiul din prima căsătorie îi calcă pe urme

Alex, băiatul lui Claudiu Niculescu din prima căsătorie, este un fan înfocat al „Ştiinţei", echipă la care a făcut primii paşi în fotbal. Acum joacă la grupa 1998-1999 de la FEFS Craiova, unde a fost împrumutat pentru şase luni.

Era mai plinuţ când a venit la noi, dar a mai slăbit şi se comportă foarte bine la antrenamente. Joacă atacant şi are câteva dintre calităţile tatălui său. Este tehnic, are inteligenţă în teren, dacă se va lucra bine cu el, poate să-i calce pe urme", l-a caracterizat Bogdan Budescu, actualul său antrenor. Alex Niculescu este elev în clasa a V-a la Şcoala Nr. 37 din Craiova, unde directoare este soţia lui Sorin Cîrţu.

"Claudiu trăieşte o a doua tinereţe la Cluj, dar cunoaştem bine ce poate. La Craiova nu e simplu să joci, nici chiar pentru el."
Victor Piţurcă, manager Craiova

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite