Patru transplanturi de rinichi la Cluj-Napoca într-o singură noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj s-au făcut noaptea trecută 4 transplanturi cu rinichii prelevaţi simultan de la două paciente aflate în moarte cerebrală.

Organele celor două paciente  au fost prelevate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş. Intervenţia de la Târgu -Mureş este deosebită deoarece organele celor două paciente au fost recoltate simultan.

Doi bărbaţi din Bucureşti, o femeie din Timişoara şi un bărbat din Braşov, toţi cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani, au fost operaţi noaptea trecută şi au fost beneficarii rinichilor prelevaţi la Targu-Mureş.

Intervenţiile chirurgicale s-au desfăşurat foarte rapid, rinichii fiind aduşi pentru transplanturile de la Cluj, iar ficatul celor două femei a fost dus de urgenţă la Bucureşti.

„Pacienţii de la Bucureşti, Timişoara şi Braşov aveau neapărată nevoie de aceste transplanturi, practic era vitală pentru ei această intervenţie", a precizat Dan Luscalov, coordonator transplant la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite