Patru tineri reţinuţi pentru furturi din locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă
Cei patru vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă

Patru tineri au fost reţinuţi şi doi deţinuţi sunt urmăriţi penal pentru furturi din locuinţe, în urma a 12 percheziţii efectuate de poliţişti în judeţul Cluj, care au confiscat bunuri de 250.000 de lei.

Poliţiştii clujeni au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Cluj-Napoca, Turda şi în comuna Floreşti, miercuri, la locuinţele suspecţilor, precum şi în alte locuinţe unde existau indicii că se află bunuri provenite din furturi comise de aceştia, se arată într-un comunicat de presă de joi al Poliţiei Române.

Astfel, Eugen J., de 20 ani, (condamnat definitiv şi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla pentru alte infracţiuni, în cursul lunii ianuarie), Laurenţiu U., de 21 ani, arestat preventiv pentru alte furturi, Nicolae C., de 22 ani, Andrei M., de 21 ani, toţi din Cluj-Napoca, Gabriel C., de 21 ani şi Zoltan S., de 20 ani, ambii din comuna Floreşti, sunt supectaţi că în toamna anului 2009, deplasându-se cu diferite autoturisme închiriate din Cluj-Napoca, au furat bunuri din case de vacanţă aflate în zona turistică Băişoara - Cluj, Gilău, Valea Ierii şi din locuinţe din Floreşti.

Aceştia ar fi furat aparatură electronică, electrocasnică, unelte pentru construcţii, parchet, centrale termice, geamuri şi uşi de termopan, băuturi alcoolice de colecţie şi alte bunuri. Obiectele erau depozitate la domiciliile suspecţilor, fiind apoi vândute unor persoane apropiate din anturajul lor, la preţuri mult mai mici.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 250.000 de lei. Mai mult de jumătate dintre acestea reprezintă bunuri despre care s-a stabilit că provin din furturile menţionate. Totodată, au mai fost identificate şi alte obiecte furate, care se află în prezent în cercetare la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca şi Poliţia Comunală Floreşti.
Cele şase persoane au fost puse sub urmărire penală.

Cei patru bărbaţi care se aflau în stare de libertate au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi în cursul zilei de joi Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite