Patru rinichi de la doi donatori din Timişoara şi Oradea salvează trei vieţi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj au loc, în acest moment, trei operaţii de transplant renal, dintre care, una de dublu transplant, cu organe donate de familiile unei timişorence şi a unui orădean. Primitorii au vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani.

UPDATE 20.30: Cele trei operaţii s-au încheiat cu bine în jurul orei 19.00. Medicul Dan Luscalov a declarat că pacienţii sunt stabili. „Săptămâna viitoare este decisivă pentru pentru evoluţia lor“, a adăugat el.

Potrivit directorului executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, cei doi rinichi prelevaţi de la o femeie de aproape 60 de ani, din Timişoara, sunt primiţi de doi pacienţi, în vârstă de 32 şi 31 de ani. „În acest moment, sunt în sala de operaţie trei pacienţi. Cel de-al treilea pacient primeşte ambii rinichi de la un bărbat de 69 de ani, din Oradea“,a precizat Dan Luscalov.

Cel de-al treilea primitor are 28 de ani.

La sfârşitul sătpămânii trecute, două echipe de specialişti din Bucureşti şi Cluj ai prelevat organele unei femei de 60 de ani intrată în moarte cerebrală, în urma unui stop cardio-respirator.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite