Patru patinoare iarna aceasta pentru clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O oră şi jumătate de patinat în Piaţa Unirii costă 15 lei
O oră şi jumătate de patinat în Piaţa Unirii costă 15 lei

Amatorii distracţiei pe patine au la dispoziţie în acest sezon patru patinoare artificiale. Cel mai mare patinoar din Cluj este deschis de miercuri, lângă hipermarketul Cora. Aici clujenii pot practica unul din cele mai populare sporturi de iarnă pe un patinoar de dimenisiuni olimpice.

Clujenii au la dispoziţie patru patinoare artificiale, cu unul mai mult faţă de anul trecut. Cel mai recent deschis este şi cel mai mare din oraş. Patinoarul „Fiesta Sport” este funcţional de miercuri, în apropierea hipermarketului Cora şi a fost deschis de către foştii patinatori profesionişti Gheorghe Pârv şi Grety Marton.

„E un patinoar pe care s-ar putea organiza meciuri de hochei, un patinoar de dimensiuni olimpice. Are o suprafaţă de gheaţă de 1.800 mp, aproape dublu faţă de celelalte”, a explicat Gheorghe Pârv. O

oră şi jumătate de distracţie pe „Fiesta Sport” costă 12 lei pentru adulţi şi şapte lei pentru copii, iar pentru închirierea patinelor clujenii vor mai scoate din buzunare 8 lei.

Patinezi cu un leu

Şcolile beneficiază, însă, de o ofertă specială: „Patinaj cu un leu”. Astfel, unităţile de învăţământ pot aconta ture de o oră şi jumătate pentru elevii lor la preţul amintit. „Am iniţiat acest program cu scopul de a-i atrage pe cei mici către acest sport şi de a-i îndemna la mişcare, având în vedere că iarna sălile de sport sunt pline. Proiectul funcţionează pe bază de programare”, a mai spus Pârv.

Patinoarul e deschis de luni până vineri, între orele 10.00 şi 22.00, însă în weekend, programul de funcţionare este prelungit până la ora 23.30.

Având o capacitate de 250 de persoane, cu 400 de perechi de patine gata de închiriat, patinoarul „Ice Dream”, de lângă Iulius Mall, are un program zilnic între orele 10.00 şi 22.00. Preţurile unui bilet pentru o tură de o oră şi jumătate este de şapte lei pentru copii şi 12 lei pentru aduţi. Închirierea unei perechi de patine costă opt lei, iar pentru ascuţitul patinelor pentru cei care au propriile ghete cu şine, clujenii vor scoate din buzunare tot opt lei.

Pe patine în centru, cu muzică şi vin fiert

Cei care vor să patineze în centrul oraşului o pot face pe Patinoarul „Club Arena”, amplasat în Piaţa Unirii. Tariful pentru o oră şi jumătate de patinat în Piaţa Unirii, este de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Ascuţitul patinelor proprii costă 10 lei, iar închirierea unei perechi se face la acelaşi tarif.

Atmosfera este întreţinută pe patinoar de cele mai în vogă melodii, iar în imediata apropiere sunt amenajate chioşcuri de unde clujenii pot consuma un ceai, vin fiert sau tradiţionalul kürtös kalács .

Şi cei din Mănăştur au un patinoar, de 600 de mp, deschis zilnic între 12.00 şi 22.00, în parcarea de la Billa. Aici, o oră de patina costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei, pentru copii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite