Patru misionari români au fost arestați în Indonezia pentru că au vândut Biblii pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titel Maghiar, Ionuţ Maghiar, Sergiu Berci şi Denis Daniel Ross (de la stânga la dreapta, de sus în jos)
Titel Maghiar, Ionuţ Maghiar, Sergiu Berci şi Denis Daniel Ross (de la stânga la dreapta, de sus în jos)

Patru tineri misionari din Cluj-Napoca au fost arestaţi în noaptea de 7 spre 8 septembrie în Indonezia, în timp ce făceau o tranzacție cu Biblii. Unul dintre tineri a mai fost închis tot în Indonezia pentru patru luni în anul 2009, tot pentru tranzacții de Biblii.

Titel Maghiar (38 de ani), Ionuț Maghiar (33 de ani), Sergiu Berci (35 de ani) și Denis Daniel Ross (36 de ani) au fost depistați și arestați în timp ce făceau o tranzacție de Biblii în Indonezia. Aceștia lucrau ca misionari la The Christian and Missionary Aliance, cu sediul în statul Colorado USA, potrivit revistei orizonturi eterne.ro. Potrivit sursei citate, cei patru tineri fac de mulți ani tranzacții de Biblii, ultima tranzacție fiind făcută în luna august, în Jakarta, și au reușit. Titel Maghiar a mai fost închis în Indonezia pentru patru luni în anul 2009, tot pentru tranzacții de Biblii. Cei patru erau adepți ai cultului penticostal.

Titel Maghiar a absolvit Facultatea de Filosofie, Ionuţ Maghiar, cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii şi Sergiu Berci a terminat Filologia.

Doi dintre ei trebuiau să se căsătorească în luna octombrie

Titel Maghiar și Ionuț Maghiar aveau planificat să se căsătorească în luna octombrie 2012.  Nunta lui Titel Maghiar este programată pentru 6 octombrie, iar nunta lui Ionuț Maghiar este programată pentru 13 octombrie. Titel și Ionuț s-au născut în Suceava, mama lor fiind din Voitinel, dar locuiau în Cluj. Împreună cu ei au mai fost arestați încă doi tineri care erau din Alba-Iulia, dar locuiau tot în Cluj, numele lor fiind Sergiu Berci și Denis Daniel Ross.

Geanina Giula, logodnica lui Titel Maghiar spune că a aflat despre arestarea lui de pe internet. „Mai mult decât este anunţat pe internet nu pot să vă spun nimic pentru că nu am primit alte informaţii. Chiar la amiază am vorbit cu tatăl lui, dar nu a primit niciun răspuns încă de acolo. Tot ce ştiu este că a plecat să ducă biblii acolo cu încă trei băieţi, iar faptul că l-au arestat am citit şi eu pe internet. De la el nu am mai primit niciun răspuns", a afirmat Geanina Giula.

Vineri află dacă vor fi eliberaţi

Liviu Crețu, un misionar care a călătorit împreună cu cei patru tineri arestați în Indonezia, spre insula Maluku, a încercat să-i viziteze pe cei patru, care se află în închisoare. Liviu Crețu a fost în cursul zilei de ieri, împreună cu un frate creștin de naționalitate indoneziană, pe nume Rahmat Gumelar, să îi viziteze pe cei patru tineri arestați, dar nu li s-a acceptat vizita, în schimb au primit vestea că vineri, 14 septembrie aceștia vor fi cercetați, zi în care vor afla dacă vor fi eliberați sau rămân în închisoare.

Iată mesajul transmis de Liviu Crețu către redacția revistei „Orizonturi eterne":

„Pace vouă! Mă numesc Liviu Crețu, am 33 ani și sunt venit ca misionar în Indonezia, insula Maluku, am fost ieri împreună cu Alin Terec, coleg de misiune cu mine, și cu un frate creștin de naționalitate indoneziană, numele lui este Rahmat Gumelar, am fost la ei să îi vizităm, dar nu ne-a dat voie să îi vedem, abia vineri 14 septembrie vor fi cercetați. Și se va afla dacă vor fi eliberați sau dacă vor rămâne mai departe în închisoare! Voi reveni cu informații. Până atunci vă rugăm să ne unim mai departe în rugăciune! Fiți binecuvântați de Domnul!"

Liviu Crețu, împreună cu misionarii de acolo și cu frații creștini din Indonezia, și-au luat angajamentul că vor încerca să intervină pentru a vedea dacă pot face ceva pentru eliberarea lor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite