Cluj: Patru locuri de joacă mai sigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Spaţii verzi din Cadrul Primăriei Cluj-Napoca a realizat o acţiune de remediere a problemelor de siguranţa copiilor în locurile de joacă.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, în parcul de pe str. Kovari, s-a montat gard pe toată lungimea spaţiului de joacă, pentru a evita posibilele accidente din zonă, având în vedere apropierea de şinele de cale ferată şi a unui taluz înalt, de unde, dacă nu sunt supravegheaţi de părinţi suficient de îndeaproape, copiii pot să cadă.

În locul de joacă de pe aleea Meziad nr. 1-3, unde existau unele resturi ale locurilor de joacă vechi, acestea au fost înlocuite cu aparate de tip nou, din plastic. Locul de joacă a fost eliberat de aceste resturi, precum şi de unele dale betonate, iar terenul a fost nivelat.

Pe aleea Băişoara, pentru a evita riscurile de accidentare a copiilor a fost montat un gard care să delimiteze accesul către punctul găspodăresc din zona de joacă pentru copii.

Totodată, s-a curăţat zona, de reziduurile vegetale, depozitate ilegal în faţa punctului gospodăresc, precum şi materialele rezultate din reparaţiile şi modernizările locuitorilor din zonă.

În parcul de pe strada Piatra Craiului, din cartierul Dâmbu Rotund s-a montat un gard, pentru a delimita zona de malul Someşului. La amenajarea locului de joacă a existat gard şi plasă în partea unde se învecinează cu râul, dar acesta a fost furat, iar locul a rămas neprotejat.   

„Până acum nu s-a întâmplat nimic rău în nici unul dintre aceste locuri, dar cred că întotdeauna este mai bine sa previi şi le mulţumesc celor care ne-au semnalat aceste probleme. Totodată, doresc să fac un apel la cetăţeni pentru a proteja locurile de joacă pentru copii, şi a nu permite distrugerea unor investiţii ale municipalităţii”, a declarat primarul Sorin Apostu.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite