Patronii clubului Janis Stuf din Cluj-Napoca, sub blestemul incendiilor (FOTO VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Janis Stuf a ars mai bine de două ore
Janis Stuf a ars mai bine de două ore

În doar trei ani, Adrian Munteanu şi Florin Opriş, cei doi manageri ai celor mai frecventate localuri sudenţeşti din Cluj-Napoca, Janis Pub, My Way şi Janis Stuf s-au confruntat cu trei incendii. Ultimul a fost de mari proporţii, distrugând 80% din localul Janis Stuf, care se întindea pe patru etaje.

ULTIMA ORĂ: Clubul Janis Stuf, făcut scrum de incendiu, va fi reconstruit!

După incendiul de anul trecut, care a cauzat pierderi enorme în ceea ce priveşte clubul My Way, duminică dimineaţa, localul Janis Stuf, deţinut de aceştia lângă campusul studenţesc Hasdeu a fost mistuit de flăcări.

Primul incendiu a avut loc, însă, în urmă cu doi ani. Noul local, My Way, inaugurat în data de 5 decembrie 2008, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, a luat foc în urma unei defecţiuni a vechiului sistem de ventilaţie. Incidentul s-a petrecut în ziua precedentă inaugurării localului, care face parte din seria celor trei deschise până în prezent de cei doi clujeni. Pompierii au intervenit prompt, în urma incendiului nefiind înregistrate pagube substanţiale.

Noroc cu asigurarea

A fost cu noroc atunci, ar spune unii clienţi, asta deoarece în luna mai a anului trecut, un scurtcircuit la noua instalaţie de ventilaţie a aceluiaşi club a creat un prejudiciu de 250.000 de lei patronilor Adrian Munteanu şi Florin Opriş. Din fericire pentru cei doi, localul era asigurat. Clubul a fost mistuit de flăcări în noaptea dinspre 4 spre 5 mai 2009, localul fiind amenajat cu câteva zile înainte.

În niciunul dintre cazuri nu s-au înregistrat victime, clienţii fiind evacuaţi la timp. „Motivul incendiului a fost aprinderea instalaţiei de climatizare-ventilaţie, situat în exteriorul clădirii, în curtea interioară a imobilului”, potrivit conducerii My Way.

Ghinionul scurtcircuitului

Duminică dimineaţă, cel mai noul club al patronilor, Janis Stuf, deschis în luna septembrie a anului trecut, a fost făcut scrum în proporţie de 80%, după ce un incendiu de proporţii a izbucnit din cauza unui... scurtcircuit.

Localul era amenajat în spiritul din Vama Veche cu lemn, stuf, năvod, saci şi alte elemente specifice şi devenise unul din cele mai frecventate locuri de către studenţii din campusul Hasdeu, aflat în apropiere şi nu numai.

Localul s-a deschis anul trecut, în luna septembrie. Citeşte aici mai multe despre inaugurare

„S-a identificat zona în care s-a produs incendiul. Din cercetările efectuate reiese faptul că un scurtcircuit s-a produs la una din vitrinele frigorifice amplasate la ultimul etaj, în zona barului, lucru care a declanşat incendiul”, a declarat Alin Laurenţiu, avocatul celor doi manageri.

VEZI AICI IMAGINI DE LA INCENDIU

image

În acest moment nu se cunosc pagubele create „S-a creat o listă, care, credeţi-mă, are mai mult de zece pagini. Sunt foarte multe bunuri distruse. Cel mai probabil, o estimare totală vom avea abia mâine”, a spus Laurenţiu, care susţine că prejudiciul creat este cu mult mai mare decât cel cauzat de incendiul de anul trecut din clubul My Way.

image

Scurtcircuitele, flăcările şi un nou incendiu a distrus, astfel, o nouă afacere a clujenilor. De această dată, aceştia nu s-au mai gândit la o asigurare.

„E ghinion, nu e vorba de altceva. Janis Stuf nu era asigurat. Ne-am gândit să-l asigurăm, dar... asta e”, a conchis Florin Opriş (foto), unul dintre patroni.

Florin Opriş

Incendiul a izbucnit la ultimul etaj al clubului, în jurul orei 7.30, unde, potrivit conducerii, nu se aflau persoane. Al doilea etaj al localului, denumit „La bibliotecă”, funcţiona non stop, aici aflându-se circa 20 de persoane, angajaţi şi clienţi, care au fost evacuaţi. Janis Stuf era amenajat pe cinci segmente: fast-food (parter), club (etajul I), bibliotecă (etajul II), cafenea (etajul III) şi bistro (etajul IV).

ULTIMA ORĂ: Incendiul care a făcut scrum Janis Stuf a fost provocat de un scurtcircuit la o vitrină frigorifică

Focul era mai intens în partea din spate a clubului

Primăria municipiului Cluj-Napoca a amendat conducerea localului, în 2009 şi 2010, pentru tulburarea liniştii publice, dar şi pentru faptul că nu aveau aviz şi orar de funcţionare, ne-a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. „Janis Stuf funcţiona practic ilegal, deoarece nu aveau nici aviz şi nici orar de funcţionare. Au fost amendaţi din această cauză cu o mie de lei, o dată anul trecut şi o dată anul acesta”, a declarat Buzatu.

Citeşte şi Janis Stuf funcţiona ilegal!

Unul din patroni, un personaj controversat

Adrian Munteanu, unul din cei doi manageri ai Janis Pub, Janis Stuf şi My Way este un personaj controversat în Cluj-Napoca. Bărbatul a avut probleme cu legea de mai multe ori, fiind închis pentru înşelăciune în anul 2005. Doi ani mai târziu, acesta a cerut să fie eliberat, pe motiv că are probleme în familie, după care nu s-a mai întors.

Adrian Munteanu

În cele din urmă, după expirarea „permisiei”, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au reţinut pe clujean, care se sustrăgea de la executarea pedepsei, fiind dus la Penitenciarul Gherla pentru a mai ispăşi încă un an de închisoare, în 2008 fiind eliberat de după gratii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite