Patinatorii clujeni, performeri în Germania!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase sportivi din Cluj au obţinut în total 20 de medalii la Campionatele Naţionale de patinaj-viteză, organizate la Erfurt, în Germania. Patinatorii antrenaţi de Gheorghe Pârv şi Horea Timiş au fost performerii competiţiei care a avut loc în această lună.

România nu are un patinoar pe care să se poată organiza în condiţii optime o competiţie precum Campionatul Naţional de patinaj viteză. Pista de la Miercurea Ciuc este într-un proces de artificializare, acesta fiind  motivul pentru care Federaţia Română de Patinaj a decis ca ediţia din acest an a competiţiei interne să se desfăşoare în afara graniţelor ţării.

Oraşul Erfurt a inclus în cadrul unui concurs tradiţional organizat în fiecare an şi  competiţia românilor, unde clujenii au avut rezultate de excepţie. Pe o pistă complet acoperită, Mugurel Socaciu, Raluca Ştef, Antonia Ionuţiu, Norbert Bota, Anamaria Pârv şi Sergiu Mureşan au ocupat primele trei trepte ale podiumului, spre bucuria celor doi antrenori. Mai mult, Raluca Ştef, deşi nu are decât 16 ani şi concurează la junioare II, la proba de 3000 de metri a obţinut timpul de 4.47.5, mai bun decât câştigătoarea concursului senioarelor. „În total, deplasarea şi cele şapte zile de cazare, ne-au costat 2500 de euro.

Aici sunt inclus eu şi cei şase sportivi pe care i-am avut personal în pregătire. Colegul meu, la rândul său, cu patru sportivi participanţi, a plătit în jur de 1500 de euro. Chiar şi aşa, suma nu este foarte mare ţinând cont de condiţiile excelente pe care le-am avut. În ţară ne-ar fi costat mai mult, sunt sigur de acest lucru. Nu am cum să fiu altfel decât extrem de mulţumit de rezultate, ţinând cont că sportivii din alte oraşe au avut avantajul de a se fi pregătit o lună în Germania”, a declarat Gheorghe Pârv, unul dintre antrenori.

20 de medalii pentru clujeni

Cele mai bune rezultate la competiţia din Germania au fost obţinute de Raluca Ştef şi Anamaria Pârv. Patinoatoarele, în vârstă de 16, respectiv 14 ani, au obţinut primul loc la toate probele la care au luat startul. Ştef a urcat pe prima treaptă a podiumului la probele de 500, 1000, 1500, 3000 de metri şi poliatlon, în timp ce Pârv a fost prima la 500, 1000 de metri şi poliatlon. De asemenea, Mugurel Socaciu, Antonia Ionuţiu şi Norbert Bota au reuşit clasări pe podium, în timp ce surpriza plăcută a competiţiei a fost Sergiu Mureşan, care s-a clasat al doilea la juniori D în probele de 500, 1000 de metri şi poliatlon.

Antrenaţi pe patinoarele de la Iulius Mall şi Cora, clujenii se pregătesc de o nouă competiţie extrem de puternică, organizată la începutul anului viitor la Colalbo, în Italia. Cea mai mare decepţie a anului este ratarea calificării la Olimpiada de iarnă care va avea loc la Vancouver, în condiţiile în care în fiecare an România a avut participanţi.

Un set de roţi ajunge până la 100 de euro

Pe timpul verii, sportivii clujeni se pregătesc pe role. Echipamentul necesar marii performanţe este foarte scump, preţul unui set de role ajungând chiar la suma de 100 de euro, iar într-un an e nevoie de cel puţin trei seturi. Anul trecut, Anamaria Pârv a doborât toate recordurile la rotile, iar pentru anul ce urmează are toate şansele să repete isprava.

Premiile pe care le-au primit copiii anul acesta au fost simbolice, spre deosebire de anii trecuţi, când se dădeau şi bani”, Gheorghe Pârv, antrenor patinaj-viteză

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite