Paszkany este nemulţumit, deşi CFR e lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arpad Paszkany se poate gândi linştit la fotbal
Arpad Paszkany se poate gândi linştit la fotbal

Patronul clubului CFR, Arpad Paszkany, este nemulţumit de punctele pierdute de echipă cu Unirea, Poli Iaşi şi Pandurii. Omul de afaceri a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte banii foarte puţini care vin de la autorităţile locale.

CFR Cluj a terminat turul campionatului pe prima poziţie, la egalitate de puncte cu următoarele două clasate, Steaua şi Unirea Urziceni, dar „omul cu banii” din Gruia nu este mulţumit. Acesta a dezvăluit că regretă punctele pierdute în meciurile cu Poli Iaşi, Unirea Alba-Iulia şi Pandurii, care ar fi detaşat echipa în fruntea clasamentului.

„Este un lucru bun că suntem pe primul loc, dar ne-am fi dorit şi mai mult. Dacă nu am fi remizat cu Iaşiul şi cu Alba şi nu pierdeam la Târgu-Jiu, aveam cinci puncte avans, care ne ajutau să conducem detaşat campionatul. În retur, îmi doresc ca după zece etape să ştim deja că noi suntem campionii. Sper ca regula potrivit căreia în 80% dintre cazuri echipa care termină pe primul loc la finalul turului va fi campioană, să se confirme şi să nu fim noi excepţie, cum a fost Dinamo anul trecut”, a spus acesta.

„Municipalitatea nu ne sprijină”


Iubitor al fotbalului german, ţară în care a locuit o lungă perioadă de timp, Paszkany a explicat felul în care echipele din Germania reuşesc an de an să facă performanţă. „În Munchen, atât Bayern cât şi TSV, sunt societăţi private, dar acolo municipalitatea în fiecare an dă multe milioane de euro. Din păcate, la noi nu se întâmplă aşa, ajutorul pe care-l primim este foarte mic şi noi trebuie să contibuim cu sumele mari. Suntem singurii proprietari de stadion din Europa, ceea ce nu mi se pare normal. Acolo cluburile nu investesc, ci din contră, îşi iau dividende”, a tunat omul de afaceri.

Conducerea din Gruia a dezvăluit faptul că pe viitor se va axa pe o politică a creşterii de jucători din propria pepinieră, după ce în primii ani de Liga I a marşat pe transferurile de jucători străini. „Era normal ca la început să ne axăm pe piaţa externă, deoarece nu poţi face performanţă altfel. La noi, când am preluat clubul, nici măcar nu exista un centru de copii şi juniori, iar acum grupele noastre fac performanţă. E nevoie de câţiva ani să creşti un jucător pe care să-l poţi arunca în luptă la echipa mare. Ne-am bucura ca în 5-6 ani să avem cel puţin jumătate din prima echipă compusă din jucători crescuţi de noi”, a spus Iuliu Mureşan. 

Numai Digbeu se va întoarce

Dintre jucătorii împrumutaţi de CFR la alte echipe, singurul care se va întoarce încă din această iarnă este Dodo Digbeu. Paul Batin şi Rade Veljovici au fost împrumutaţi pe un an, iar cluburile de care aparţin nu sunt dispuse să-i cedeze înainte de termen. „Numai Digbeu se va întoarce, pentru că ceilalţi au contract până la vară. Cluburile unde sunt au nevoie de ei în îndeplinirea obiectivelor”, a spus Mureşan.

„Pentru mine, fotbalul nu este o afacere, este doar o pasiune, pe care o am de mic copil”
Arpad Paszkany, patron CFR Cluj

„Fabbiani va fi împrumutat la o echipă de prima ligă din Argentina, nu se va întoarce la Cluj”

Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite