Paszkany cere strămutarea procesului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Cluj a stabilit un nou termen în cazul procesului în care Arpad Paszkany este judecat pentru constituirea unui grup infracţional ca urmare a unei cereri formulate de patronul Iulius Mall, Iulian Dascălu, aflat la o întâlnire de afaceri în Bucureşti.

Următorul termen în cauză a fost stabilit pentru 6 decembrie. Pe lângă cererea de amânare formulată de Iulian Dascălu, la dosar a fost depusă o altă cerere similară şi din partea lui Arpad Paszkany, finanţatorul „feroviarilor“ arătând că avocata care îl reprezintă este bolnavă.

Mai mult, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au fost înregistrate două cereri de strămutare a cauzei venite din partea lui Iulian Dascălu şi a avocaţilor lui Arpad Paszkany. La ieşirea din instanţă, Paszkany a declarat că sunt mai multe motive întemeiate care ar duce la ideea că la Cluj nu ar avea parte de un proces corect.

„Astăzi, avocata s-a aflat în imposibilitate de a se prezenta. Este o cerere de strămutare pe rol. Această cerere a fost depusă de avocaţii mei. Nu cred că la Cluj poate fi vorba de un proces imparţial. Soţia domnului Hrudei (Mircea Hrudei, procurorul şef DIICOT Cluj - n.r.) este judecătoare la Curtea de Apel, în timp ce vicepreşedinte al Curţii este fostul soţ al avocatei lui Iulian Dascălu“, a declarat acesta. În luna noiembrie a anului trecut, ÎCCJ a respins o altă cerere de strămutare a dosarului formulată de Arpad Paszkany.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului, cunoscând componenţa grupului şi modul de operare.

Dosarul a fost înregistrat în 31 iulie 2009 pe rolul Tribunalului Cluj.

Potrivit procurorilor DIICOT, Paszkany ar fi folosit publicaţiile trustului în interes personal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de către membrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facă sau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sau să încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.

De asemenea, omul de afaceri clujean a fost acuzat că, în perioada ianuarie - noiembrie 2006, a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului Gazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 de euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite