Paszkany ar fi oferit de 20 de ori preţul obţinut cu "şantaj" pentru baza sportivă CUG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Audierile în dosarul de şantaj intentat de omul de afaceri Iulian Dascălu clujeanului Arpad Paszkany au continuat cu noi martori. Clujeanul  a contabilizat o singură mărturie ca fiind împotriva sa.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a continuat seria declaraţiilor împotriva procurorilor DIICOT, susţinând la ieşirea din sala de judecată, că mărturiile celor audiaţi nu le susţin anchetatorilor  acuzaţiile. Paszkany a fost reclamat de către patronul ieşean Iulian Dascălu, că l-ar fi şantajat şi determinat să vândă un teren cu o valoare diminuată, printr-o campanie de presă susţinută împotriva sa, în urmă cu cinci ani. Procesul se judecă la Tribunalul Cluj de anul trecut, iar instanţa a audiat mai mulţi martori.


Patronul CFR a afirmat luni, la ieşirea de la audieri, că a aflat cu surprindere despre faptul că terenul de la baza CUG fusese achiziţionat de Iulian Dascălu. Vasile Ciorca, unul dintre martorii audiaţi de judecător afirmase în faţa judecătorului că auzise la întâlnirea de la Vila Tuşa, că Nicoară îi promite lui Paszkany, ca să renunţe la procesul pentru anularea licitaţiei, baza sportivă CUG şi un teren pe Calea Turzii.


„M-a surprins această ofertă, pentru că umblam după acel teren de trei ani. Eu eram pregătit să ofer 4 milioane de euro, conform preţului anunţat, dar Dascălu l-a luat cu numai un milion. Mi l-a oferit ieftin, pentru că nu avea ce face cu el, nefiind teren de construcţii”, a declarat Paszkany. În final, Paszkany a cumpărat terenul, în urma tranzacţiei cu Dascălu, cu suma de 250.000 de euro, dar plata efectivă a fost de numai 10.000 de euro, restul fiind achitaţi prin efectuarea de servicii de publicitate.


Martorii audiaţi luni de către instanţă au fost ziaristul Octavian Hoandră, avocatul Ramona Camelia Pop, consilierul judeţean Matis Jeno şi împuternicitul firmei South East Euro Mentor, Vasile Ciorca.

Mediul jurnalistic nu este bun de informaţii


Deşi era considerat unul dintre denunţătorii principali, Octavian Hoandră a afirmat că se baza în declaraţiile sale date în faţa procurorilor, doar pe informaţiile care circulau în mediul jurnalistic. „Unul care nu este cel mai bun mediu de informaţii, din cauza invidiei”, a spus Hoandră. Acesta a mai susţinut că s-a bazat pe nişte extrase de pe internet ale jurnalistului Silviu Mănăstire, care dovedeau că Paszkany era asociat cu Liviu Man. „Nu am citit acele foi albastre”, a spus Hoandră judecătorului.


Avocata Camelia Ramona Pop a susţinut teza şantajului, de care s-ar fi plâns Iulian Dascălu, echipei de avocaţi care au întocmit actele tranzacţiei cu terenul bazei sportive. Aceasta a recunoscut că între ea şi secretarul Consiliului Judeţean Măriuca Pop, dar şi între ea şi procurorul de caz Daciana Deritei există relaţii de rudenie.


Consilierul Matis Jeno a admis că s-a întâlnit cu Paszkany, în timpul studierii ofertelor, la stadion, dar a susţinut că nu au discutat decât despre fotbal. Chiar dacă s-ar fi scăpat şi ar fi dezvăluit ofertele concurenţilor, cum a declarat în faţa procurorilor, acestea nu mai puteau fi modificate, a relatat Matis Jeno.

Magistratul a acceptat audierea la termenul următor, a martorilor Ioan Petran, Eugen Iordăchescu, Aurel Mureşan, Adrian Popa, Liviu Man, Iuliu Mureşan, Victor Popa, Ioan Horoba, George Petrule, Zoltan Farkas şi Călin Bucerzan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite