Paszkany a pierdut terenul de la centrul comercial Polus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel din Cluj a dispus joi anularea contractului de vânzare cumpărare, dintre firma Polus, care a aparţinut omului de afaceri Arpad Paszkany şi Agroindustriala.

Instanţa de judecată a menţinut soluţia de la Tribunalul Comercial, din anul 2006, care a anulat la rândul ei contractul de vânzare a terenului de 21 de hectare, de la marginea Clujului, în punctul cunoscut sub numele de Şapca Verde. 

Soluţia instanţei de judecată este definitivă şi executorie, chiar dacă mai există încă o singură cale de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Avocatul Claudia Drăgan, reprezentantul reclamanţilor ne-a declarat că teoretic s-ar putea imediat cere radierea din cartea funciară a Centrului comercial Polus, înainte de judecarea recursului.

Va urma apoi constituirea titlurilor de proprietate pentru cei peste 90 de membri ai Asociaţiei Fiii Vechiului Mănăştur. „Apoi vom vedea, sunt mai multe soluţii, vânzarea terenurilor investitorilor interesaţi, după cum vor decide reclamanţii”, ne-a spus Drăgan.

Petenţii şi-au dobândit după război terenurile prin împroprietărire, din averea confiscată a vechiului moşier Mikes. Trecut în proprietatea statului, terenul a fost dat în administrare Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

În anul 1998, Comisia de fond funciar a Prefecturii a atribuit terenul de la Şapca Verde firmei Agroindustriala, care l-a vândut firmei Polus a lui Arpad Paszkany. Contractul de vânzare- cumpărare al terenului a fost acum anulat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite