Cluj: Paszkany are termen de judecată la 1 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 12 volume ale dosarului au ajuns la Tribunalul Cluj, iar primul termen de judecată a fost fixat pentru începutul lunii septembrie.

Mai citeşte şi:
Cluj: UPDATE / Patronul clubului CFR, Paszkany Arpad, judecat pentru şantaj
Cluj: Paszkany a plecat din ţară după ce a aflat acuzaţiile procurorilor
Cluj: STENOGRAME Paszkany, apropiatul infractorilor de la „Gazeta”

Dosarul de urmărire penală pe numele omului de afaceri Arpad Paszkany a ajuns la Tribunalul Cluj, instanţa competentă să soluţioneze cauza. Primul termen de judecată a fost fixat pentru 1 septembrie. „Datorită complexităţii cauzei şi a mărimii dosarului, este posibil ca dosarul să fie judecat el singur de un complet de judecată”, a declarat judecătorul Petru Urs, purtător de cuvânt al Tribunalului Cluj. Dosarul are 12 volume, ce conţin declaraţii ale părţii vătămate şi a inculpatului, dar şi ale martorilor, interceptări telefonice şi acte oficiale, cum ar fi contracte de vânzare-cumpărare sau extrase de cont.

Finanţatorul Clubului CFR Cluj a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, serviciul Teritorial Cluj, pentru infracţiunile de şantaj şi sprijinire a unui grup infracţional. Potrivit unui comunicat de joi al DIICOT, în perioada 2004-2006 Arpad Paszkany a susţinut financiar un grup infracţional condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor aparţinând trustului Gazeta.

De asemenea, Paszkany l-ar fi şantajat pe Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup, săi cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite