Cluj: STENOGRAME Paszkany, apropiatul infractorilor de la „Gazeta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <b>STENOGRAME</b> Paszkany, apropiatul infractorilor de la „Gazeta”
Cluj: <b>STENOGRAME</b> Paszkany, apropiatul infractorilor de la „Gazeta”

Adevărul vă prezintă discuţiile purtate acum trei ani de Liviu Man, directorul trustului „Gazeta”, cu o subordonată a sa, precum şi cu Arpad Paszkany, trimis astăzi în judecată pentru şantaj.

Citeşte şi


Procurorii DIICOT Cluj susţin că Arpad Paszkany l-ar fi şantajat pe Iulian Dascălu, care controlează grupul Iulius Group, prin intermediul publicaţiilor trustului „Gazeta”.

O serie de stenograme făcute după interceptările telefonice, din anul 2006, ale celor reţinuţi în acest caz arată cum Liviu Man, directorul trustului „Gazeta”, a mai făcut presiuni asupra acestuia, care a fost tăvălit prin ziarele apropiate finanţatorului CFR Cluj.

Redăm, în continuare, una dintre discuţiile pe care patronul Liviu Man a avut-o cu o subordonată de-a sa în urmă cu trei ani, Memoranda Onac, iar mai jos puteţi regăsi una din convorbirile în care Paszkany îi cerea o favoare lui Liviu Man.


: Mema avem cap de ziar mâine.


Memoranda Onac: Pe mâine?

Da, da, da. Un articol foarte scurt, tre să punem 2 poze, poza lui Boc şi a lui Paszkany...
Da...

Şi zicem... ţinta Boc şi Paszkany. Despre ce ii vorba în articol. Un trimis a lui Iulius Mall o fost în Cluj săptămâna trecută şi i-o contactat pe cunoscuţii ziarişti (...) şi (...) care tre să înceapă o campanie împotriva lui Paszkany şi a firmelor lui...
Da...

Tot cu vechile acuzaţii, mă rog, c****turi... se reia gunoiul. Şi 2, aceeaşi campanie o să-l lovească pe Boc, ca să-l preseze, că Boc ştii că îi un fricos şi un c***cios de presă. Ca să elibereze autorizaţia de construire pentrul mallul lui Iulius Mall. Înţelegi?
Îhî.

image

Pentru că ce se întâmplă, ăştia aproape sigur o să câştige procesul şi atuncea, dacă între timp Boc îi slab de înger, şi io cred că îi slab de înger, că adevărul îi că e un demagog şi no... Dacă le eliberează autorizaţie de construire şi ăia construiesc, degeaba le dă Justiţia dreptate, pentru că îi o chestie cu efectele ireversibile...
Îhî. Am înţeles.

O să-i dea numa nişte bani la Paszkany... dar Paszkany rămâne şi suflă în drâmbă, ştii?
Da, no... deci...

[...]

Nu, nu, nu. Deci fii atentă... Poftim?
Între Paszkany şi Consiliul Judeţean îi procesul.

Exact. Iar Iulius Mall şi-a trimis un băieţaş tânăr, la vreo 30 şi ceva de ani, dar nu da asta că pe urmă o să ştie că... p**a mea, îi dau în gât pe chelnerii mei.
Îhî.

Deci i-o trimis unul ca să vorbească cu ăştia doi ca să rezolve problema. S-o întâlnit cu ei în mod separat.
Aşa. Deci nu Iulian Dascălu s-o întâlnit cu...

Nu, nu. Om de-al lui... Acuma bine... vine el...
Reprezentant de-al lui, deci...

Sigur un reprezentant de-al lui. Şi ăsta-i scopul lui. O dată să i-o tragă la Paszkany, să-l pună pe ăsta în defensivă şi doi, să i-o tragă la Boc, că fără autorizaţia de construire, care Boc poate să i-o elibereze, că Univers T îi pe teritoriul municipiului, nu-i a judeţului, înţelegi? Că dacă era în Floreşti sau nu ştiu unde îl durea în p**ă, nu mai avea nevoie de Boc.
Da deci autorizaţia aia de construire anulează practic o posibilă sentinţă.

Exact. Iar Boc în mod normal şi legal nu poate să elibereze autorizaţia de construcţie cât timp îi un proces pe rol.
Da.

Cât timp îi un litigiu.
Îhî.

Şi atunci ăştia... Ai priceput jocul pervers. Atuncea vorbesc, îl presează pe Boc, i-o dau în gură lui Boc. (...) Un ziar naţional cu un ziar local... Boc cum îi el foarte curajos, cum îl ştim cu toţii... o să dea autorizaţia de construcţia şi apoi după aia suflă în drâmba lui Paszkany, ştii?
Îhî. No nu ştiu cum să fac. Să mai fac în pagină încă 2.000 de semne că practic eu nu mai am unde să bag materialul ăsta.

Da. Păi o să... 2.000 de semne în pagina 3.
Că îl aveam pe ăla... ăsta... cu gunoierul şef. Cu Prigoană.

Nu-l putem scoate pe ăla, să-l păstrăm pentru poimâine?
Păi la asta mă gândeam şi eu. Îl scot acuma.

Da. Nu are rost să dăm atâtea materiale bune deodată.
Şi nu ştiu, iau orice chestie, ceva de pe reţea.

Ia ceva. Ia-o pe aia cu cinste din vrăjitorie. În p**a mea.
Da îi mic. Are 2.000 de semne şi îi de-amp*lea. Şi săptămâna trecută s-o întâmplat chestia asta.

[...]

Şi facem o treabă, Mema, mâine iară o să înnebunească toţi.
No foarte bine.

[...]

Iar ăsta cu ţinta Boc şi Paszkany ... îţi spun eu... va ieşi un scandal enorm.
Îhî, îhî.



Arpad Paszkany, finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, unul dintre apropiaţii grupării „Gazeta”, le cerea permanent diverse servicii acestora.

image

: Ştii de ce te-am sunat? Am auzit că Funar o făcut ceva conferinţă în care o spus tot felul de aberaţii... legat de mine, legat de ăştia de la USAMV şi legat de tentativa de înţelegere dintre noi şi aşa mai departe, ştii?
Liviu Man: Astăzi?

Astăzi. Pe la doişpe sau când o fost. Şi chestia ii să spui în redacţie... preferabil ar fi să nu apară nimic fiindcă nu vreau să-i speriu pe ăştia de la USAMV.
Bun. Şi... Nici o problemă. Nu băgăm nimic.

Interesul ar fi ca să ne înţelegem şi să..
Şi să se termine cu tot bâlciul, corect.

... terminăm bâlciul. Pe de o parte noi până la urmă vom ceda şantajului că n-avem ce face, ştii? Pentru că noi pierdem timp iar ei nu au nimic de câştigat dar ştiindu-se că pentru noi timpul este preţios, aaa...

Da. Acţionează aşa. Ok. Bun. Nici o problemă. Ok. Bine.

Alealalte ţi le-am rezolvat. Problema o fost că...
S-o rezolvat. Chiar vroiam să te sun să-ţi mulţumesc. Acuma mi-o şi zis că o intrat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite