Cluj: Dascălu îi cere lui Paszkany 100.000 de euro, danune morale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Dascălu îi cere lui Paszkany 100.000 de euro, danune morale
Cluj: Dascălu îi cere lui Paszkany 100.000 de euro, danune morale

Tribunalul Cluj a judecat, azi, la primul termen, dosarul în care Arpad Paszkany este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj. Proprietarul Iulius Mall, Iulian Dascălu s-a constituit parte civilă şi a cerut 100.000 de euro, daune civile.

Avocatul omului de afaceri Iulian Dascălu, care este parte vătămată în acest dosar, a depus o solicitare privind acordarea de daune morale de 100.000 de euro de la Arpad Paszkany, susţinând că, în urma acţiunilor coordonate de acesta, Dascălu "nu s-a simţit în siguranţă".

Procurorii DIICOT au cerut recuzarea, judecătorului care urma să analizeze cazul, pe motiv că ar fi judecat şi dosarul Gazeta, în care a fost implicat, patronul trustului Gazeta, Liviu Man. Solicitarea de recuzare a judecătorului a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Cluj, iar judecarea cauzei a fost amânată, la cererea avocatului omului de afaceri, până în 12 octombrie.

Procurorii DIICOT au reţinut că, în perioada 2004-2006, Paszkany a susţinut financiar un grup infracţional, condus de Liviu Aurel Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor aparţinând trustului, cunoscând componenta grupului şi modul de operare, şi a folosit publicaţiile acestuia în interes personal sau al societăţilor sale, orchestrând şantajul exercitat de către membrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facă sau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sau să încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite