Gură de oxigen pentru pregătirea candidaturii la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Dolha, primarul în exerciţiu al municipiului Baia Mare a obţinuto nouă amânare, pentru judecarea dosarului său de trafic de influenţă.

Cei doi avocaţi ai lui Dolha au cerut magistraţilor admiterea unei excepţii de neconstituţionalitate. Vasile Jurj şi Florin Cerneşteanu au cerut judecătorilor să admită cererea adresată judecătorilor Curţii Constituţionale, de a se pronunţa asupra neconstituionalităţii înregistrărilor audio din dosar.

Magistraţii au admis cererea de solicitare către Curtea Constituţională, dar au respins cerere de suspendare a procesului, până la pronunţarea Curţii. Avocaţii au înaintat recurs la această respingere, astfel că dosarul va merge şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dolha a fost trimis în judecată de către DNA, în anul 2006, cu acuzaţia de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, Dolha ar fi pretins suma de 15.000 de euro, pentru a convinge consilierii locali să favorizeze vânzarea unui teren denunţătorului. Dolha respinge acuzaţia, susţinând că este vorba de o fostă angajată, şi pe deasupra şi o legătură de familie. La prima instanţă, la tribunalul Maramure, Dolha a fost achitat. Magistraţii au ignorat atunci o înregistrare, efectuată de denunţătoare.

După terminarea dezbaterilor de la Curtea de Apel din Cluj, primarul interimar Mircea Dolha s-a deplasat la Baia Mare cu avionul clubului sportiv din Dezmir. Dolha ne-a declarat că urmează un  curs de pilotaj şi a reuşit să obţină ca lecţia practică de astăzi să fie organizată pe relaţia Cluj- Baia Mare. „Am brevet de paraşutist încă de la 16 ani”, ne-a mai spus Dolha.

Până la următarea înfăţişare în faţa magistraţilor, Dolha va avea timp să se pregătească pentru pregătirea candidaturii, în municipiul Baia Mare urmând să fie organizate alegeri anticipate. Pentru locul de primar, lăsat vacant de Cristian Anghel, interimarul Dolha îşi va depune cadidatura din partea PSD.

Pe de altă parte, Cristian Anghel, fostul primar din Baia Mare, abia instalat la Gherla, pregăteşte o acţiune în instanţă de revizuire a sentinţei prin care a fost condamnat definitiv, la 2 ani şi 6 luni, pentru corupţie. Anghel ne-a declarat la ultima înfăţişare în faţa instanţei de jduecată de la Cluj, că nu i se pare normal să fie singurul răspunzător pentru achiziţia imobilului pentru care face închisoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite