Cluj: Părinţii clujeni se alătură manifestului pentru o şcoală corectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Părinţii clujeni se alătură manifestului pentru o şcoală corectă
Cluj: Părinţii clujeni se alătură manifestului pentru o şcoală corectă

Comunitatea parinticlujeni.ro este de acord cu majoritatea cerinţelor exprimate în  campania de presă a ziarului „Adevărul”. După marele succes dobândit prin promulgarea legii anti fast-food, comunitatea virtuală părinţiclujeni.ro pregăteşte o fundaţie şi o relansare a siteului

Citeşte şi
Ultimatum ''Adevărul'': Scoateţi proastele obiceiuri din şcoli!


Articolul-manifest publicat ieri de ziarul Adevărul a stârnit deja sute de reacţii pe internet, iar una dintre cele mai puternice voci din societatea civilă clujeană se gândeşte să se alăture iniţiativei.

Comunitatea online parinticlujeni.ro se pregăteşte de relansare şi de extinderea activităţii, la mai bine de un an după cel mai mare succes al lor, promulgarea legii anti fast-food.

Unul dintre fondatorii comunităţii, Mircea Ignat, a vândut de curând pagina de internet pentru a o ajuta să se dezvolte mai mult. „Trebuie să recunosc că a fost într-o cădere liberă în ultima perioadă, nu m-am ocupat de pagină din cauza unor probleme personale. Acum a ajuns în mâini bune, la aceeaşi firmă la care lucrez şi eu”, spune Mircea Ignat.

Urmează reacţia părinţilor clujeni

Mircea Ignat spune că, personal, este de acord cu o bună parte din cerinţele elevilor şi părinţilor publicate în „Manifestul pentru o şcoală corectă” din ediţia de ieri a ziarului Adevărul. „Chestiunea cu meditaţiile - mi se pare aiurea ca un copil să ia meditaţii de la acelaşi profesor care ar trebui să-l înveţe la clasă”, este de părere Mircea Ignat.

Părintele unui copil de opt ani, Mircea mai crede că programa este mult prea încărcată pentru copii, care îşi pierd concentrarea din cauza volumului prea mare de informaţii pe care trebuie să le înveţe.

Referitor la cadourile făcute părinţilor, Mircea dă ca exemplu şcolile private, unde se fac cadouri cel mult simbolice. „Nu trebuie generalizat, pentru că şi la şcolile de stat sunt profesori corecţi şi care nu fac diferenţe între cei cu posibilităţi şi cei fără”, spune Mircea.

Se pregăteşte relansarea siteului

Cătălin Chiş, noul proprietar al domeniului de internet, spune că a preluat pagina web pentru a ajuta la dezvoltarea acesteia. În câteva săptămâni va lua fiinţă şi Fundaţia Părinţi Clujeni, prin care pagina de internet va fi administrată. Nu urmăreşte să facă profit din asta, eventual să-şi susţină costurile de întreţinere. Cătălin Chiş, părintele unui copil de doi ani, spune că a fost convins să facă ceva pentru a susţine o comunitate importantă din Cluj după o întâmplare în care a fost nevoit să apeleze la „pile” pentru ca împreună cu fiul său să fie tratat corect într-un spital clujean.

Parinticlujeni.ro se pregăteşte totodată de relansare, plănuită pentru 1 sau 2 octombrie. „Vrem să se creeze o comunitate autentică, care să ofere informaţii legate de problemele copiilor, fie că sunt de educaţie sau de timpul liber. De asemenea, căutăm ca membrii să comunice între ei, dar şi mai departe, cu autorităţi sau cu alte organizaţii similare”, spune Mircea Ignat.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite