Cluj: Părinţii clujeni vor ca elevii indisciplinaţi să fie exmatriculaţi temporar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Părinţii clujeni vor ca elevii indisciplinaţi să fie exmatriculaţi temporar
Cluj: Părinţii clujeni vor ca elevii indisciplinaţi să fie exmatriculaţi temporar

Mai mulţi părinţi clujeni intenţionează să îşi facă la Cluj o filială a Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP) prin intermediul căreia problemele locale din învăţământ să fie mai bine reprezentate la nivel naţional.

În acest sens, iniţiatorii proiectului s-au întâlnit la data de 24 octombrie, la Bucuresti, cu conducerea FNAP, unde subiectul principal de dezbatare a fost pachetul de legi ale educaţiei. Aceştia speră să atragă în federaţie, la nivelul judeţului, cât mai multe şcoli clujene, pentru ca problemele cu care se confruntă acestea să fie mai bine reprezentate la nivel naţional.

„Vom avea cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean câteva întâlniri zonale de informare prin care sperăm să atragem cât mai multe şcoli în cadrul filialei”, a declarat Ovidiu Florian, reprezentantul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Cluj.
Potrivit acestuia scopul asociaţiei va consta în implicarea părinţilor în problemele legate de învăţământul clujean. Printre acestea el a enumerat lipsa manualelor pentru minorităţi, dar şi a disciplinei din şcoli. Părinţii clujeni vin şi cu o soluţie pentru soluţionarea acestei probleme.

„Una din soluţii ar putea fi exmatricularea temporară. E o metodă care funcţionează în străinătate. Cred că aşa ar creşte discilpina la clasă”, a adăugat acesta.

Iniţiatorii proiectului speră ca în primă fază să atragă în cadrul federaţiei peste jumătate din instituţiile de învăţământ clujene.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite