Cluj: Şocant - Părinţi păcătoşi cei care îşi duc copiii la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Şocant - Părinţi păcătoşi cei care îşi duc copiii la teatru
Cluj: Şocant - Părinţi păcătoşi cei care îşi duc copiii la teatru

O listă cu restricţii aberante pentru credincioşi a fost afişată la capela de Institutul de Oncologie din Cluj. Reprezentanţii capelei din Cluj consideră păcat faptul că părinţii îşi lasă copiii să citească, să meargă la teatru ori la circ, să facă sport sau să se uite la filme.

Restricţiile au fost afişate pe uşa lăcaşului de cult, pentru a putea fi citite de toţi credincioşii care îi trec pragul. Acestea însă mai mult îi derutează pe cei care le citesc.

Concret, părinţii trebuie să le interzică copiilor, dacă nu vor să păcătuiască,   să meargă la teatru, filme, concerte, adunări sportive sau fitness. „Părinţii păcătuiesc atunci când le îngăduie să-şi petreacă timpul liber la calculator, jocuri electronice, filme, teatre, concerte, circuri, carnavaluri, adunări sportive, cursuri de modă, fitness, karate, yoga, bioenergie, radiestezie”, sună una dintre „porunci”.

De asemenea, este considerat un păcat, în concepţia reprezentanţilor capelei, faptul că părinţii le îngăduie copiilor să se uite la televizor şi este obligatoriu ca micuţii să fie învăţaţi de la vârste fragede să postească.

Părinţii dezaprobă Biserica

În tot acest timp, părinţii sunt şocaţi de normele morale afişate de respectiva biserică. „Mi se pare foarte deplasat. Fetiţa mea o să aibă un program normal, voi merge cu ea la circ, va face lucruri pe care le fac toţi copiii”, spune Gabriela Pocol, de 30 de ani de profesie inginer.

De aceeaşi părere este şi Georgeta Man, bunică a doi copii. „Fiecare părinte trebuie să decidă ce este bine pentru copiii lui”, spune clujeanca.

Preotul dă vina pe călugăriţă

Preotul capelei, părintele Toadere Dumitru, a spus iniţial că nu a citit „sfaturile” de pe uşa capelei şi că lista a fost pusă fără aprobarea sa de către călugăriţa de aici.

Ulterior însă a subliniat că sfaturile afişate sunt orientative şi trebuie completate de cele ale duhovnicului. „Sincer să fiu, nici nu le-am citit. Le-a pus fără voia mea una dintre călugăriţe”, se scuză preotul.  „Este vorba de faptul că micuţii trebuie să fie supravegheaţi până pot decide singuri, să nu îi atingă cineva moral”, a spus , părintele Toadere Dumitru.

Citiţi mai multe mâine, în Adevărul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite