Parcul Rustic Grigorescu, pus pe picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de studenți și voluntari lucrează zilele acestea la amenajarea unui parc pe malul Someșului, în apropierea podului Garibaldi.

„Am început lucrările luni, câțiva studenți din organizație, ajutați de doi meșteri. Pe parcursul zilei de astăzi și în cursul zilei de mâine, sâmbătă, ni se vor alătura aproximativ 20-30 de voluntari de la firma Provident. Sunt convins că lucrurile se vor mișca bine și că vom reuși să terminăm treaba undeva prin 25 septembrie”, spune Mihai Giurgiu, membru al Organizației Studenților pentru Turismul (OST) Românesc, unul dintre coordonatorii proiectului.

Noul parc se întinde pe o suprafață lungă de aproximativ 60 de metri și lată de 15, pe malul Someșului, în apropierea Podului Garibaldi. Parcul este amenajat cu bănci și scaune din bușteni, fiind inițial gândit ca un parc „eco”.

„Din păcate nu este sută la sută eco, pentru că am fost obligați să folosim, în locul funiilor, șuruburi pentru a fixa bucățile de lemn, pe de o parte ca să nu existe riscul accidentărilor, dar și ca să evităm ca băncile sau celelalte elemente de mobilier să dispară din parc”, a adăugat Mihai. În total s-au folosit șase tone de bușteni. Lemnele au fost aduse cu ajutorul Direcției Silvice Cluj și provin din zona Măguri Răcătău.

Întregul proiect a fost realizat în urma unui concurs de idei organizat de Fundația Comunitară Cluj. Studenții de la OST au beneficiat de un buget de 6.500 de lei din partea Provident. Parcul rustic va avea un amfiteatru și va fi un loc tocmai potrivit pentru „seri de folk”, în care tinerii să se întâlnească și să cânte la chitară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite