Cluj: Parcare cu taxă în piaţa de la Dezmir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a intra cu maşina în parcarea Centrului Agro Transilvania din Dezmir clienţii plătesc o taxă de intrare. Cumpărătorii sunt deranjaţi de taxă şi spun că, după noua majorare anunţată de conducere, vor renunţa la a-şi mai face aici cumpărăturile.

Centrul Agro Transilvania se întinde pe o suprafaţă de 7 hectare şi dispune de locuri de parcare amenajate pentru cumpărătorii care vin cu maşina. „Am instituit această taxă de parcare de 2 lei, pentru că şi în pieţele en-gros din alte oraşe din ţară se plăteşte", spune Emil Luca, directorul pieţei. Potrivit acestuia, în zilele „bune", când intră în jur de 1.500 - 2.000 de maşini, se obţine chiar şi un profit de 4.000 de lei. „Folosim banii pentru a moderniza şi extinde piaţa. Acum se lucrează la amenajarea unei piaţete la intrare, pentru iarnă", explică Luca.

„Să intre fără maşini!"

„Există voci nemulţumite, care susţin că taxa de intrare pentru maşini este mare. Nimeni nu obligă cumpărătorii să vină cu maşinile. Pietonii nu sunt taxaţi şi există o parcare şi în exteriorul pieţei, unde nu se plăteşte", opinează directorul Centrului Agro Transilvania.

„Da, da. E scump. Suntem pensionari, mai venim să ne facem cumpărăturile de aici. Dacă lăsăm maşina afară, avem de cărat şi nu suntem în stare. Plus că, uneori, nu găsim ce ne trebuie, poate luăm un hrean cu 1 leu şi plătim pentru parcare 2 lei. Ar trebui să fie gratis", crede şi Gheorghe Cojocnean, în vârstă de 65 de ani.„Este jaf la drumul mare! Noi venim zilnic, pentru că de aici cumpărăm majoritatea produselor agro-alimentare de care avem nevoie. Venind de 30 de ori pe lună, ne costă 60 de lei intrarea. Nu e o sumă mare, dar se adună", se plânge Ionuţ Medan, angajat al unei firme de catering din Cluj-Napoca. „Noi venim periodic din Dej. Piaţa s-a modernizat, nu mi se pare o nenorocire să plăteşti 2 lei pentru a intra cu maşina", spune Teofil Moşuţiu, un alt şofer care a achitat taxa de intrare în Centrul Agro Transilvania.

Taxă majorată de la anul

Dacă anul acesta nu se vor opera modificări ale valorii taxei de intrare, din primăvara anului viitor, directorul Emil Luca spune că va fi nevoit să urce preţul la 5 lei. „Abia am început să lucrăm pe profit, iar taxa aceasta, modică, de altfel, ne ajută să modernizăm cel mai mare centru en-gros din Transilvania", explică Emil Luca. „De la începutul anului viitor, vom creşte taxa de intrare la 5 lei. Aceeaşi sumă se percepe şi la Bucureşti, şi în alte oraşe din ţară. Asta e, majoritatea clienţilor noştri acceptă", încheie directorul pieţei.

Gratis pentru instituţiile sociale

Centrul Agro Transilvania este o societate pe acţiuni, Consiliul Judeţean Cluj deţinând majoritatea, 55%. În rest, acţionari sunt consiliile locale Turda, Câmpia Turzii, Dej, Huedin şi Apahida. „Beneficiază de intrare gratuită doar maşinile instituţiilor sociale din subordinea Consiliului Judeţean", arată Emil Luca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite