Parc rustic ecologic lângă podul Garibaldi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parc ecologic va fi amenajat, în perioada 12-23 octombrie 2010, în apropierea podului Garibaldi. Acesta va fi realizat în cadrul programului ”Fiecare parc are povestea lui”, un proiect al Fundaţiei Comunitare Cluj (FCC) prin care clujenii au fost invitaţi să propună soluţii de reamenajare a unui spaţiu public din oraş.

Proiectul câştigător, ,,Parcul rustic ecologic”, propus de Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST), va fi finanţat cu 6.500 de lei din partea Provident Financial România. Studenţii de la OST au venit cu ideea amenajării unui parc ecologic-natural, construit în stil rustic, pentru care vor folosi numai materiale ecologice naturale (lemn, sfoară din cânepă etc). Astfel, mobilierul urban va fi realizat exclusiv din buşteni din lemn, furnizaţi de Direcţia Silvică Cluj.

Parc cu amfiteatru

Noul parc li se va adresa celor care iubesc natura, dar va avea şi o funcţionalitate aparte: va oferi o zonă de exprimare artistică, prin amenajarea unui mini-amfiteatru.
„Am ales acest proiect datorită originalităţii ideii de parc organic, dar şi datorită utilităţii sale. Totodată, parcul are avantajul poziţionării într-o zonă uşor accesibilă, atât din centru, cât şi din cartierele din zonă, răspunzând la o nevoie concretă – crearea unei alternative de relaxare, destinată unor categorii diverse de public: de la tineri care organizează un eveniment artistic spontan, până la bunicii care vor să se destindă într-un colţ de natură, chiar în mijlocul orasului”, precizează Simona Şerban, directorul executiv al FCC.
Proiectul „Fiecare parc are povestea lui" este finanţat integral de compania de credite de consum Provident Financial România, care se va implica activ şi în implementarea lui cu 40 de voluntari. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite