Pâinea se va ieftini la Paştele Cailor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul pâinii va rămâne neschimbat în această toamnă, deşi agricultorii din Cluj au obţinut cea mai mare producţie de grâu din ultimii 10 ani. Producătorii susţin că nu vor ieftini pâinea, din cauză că din toamnă se vor scumpi utilităţile. Nici fermierii nu vor vinde mai ieftin grâul, ei preferând să-l ţină pe stoc. 

Şeful Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Cluj, Grigore Onaciu, afirmă că 2011 a fost cel mai bun an din ultimii 10 în ceea ce priveşte producţia de grâu. „A plouat exact când le-a trebuit culturilor. Anul acesta am obţinut, în judeţ, o producţie medie de 3.500 de kilograme de grâu la hectar faţă de 2.500 de kilograme în 2010. Aceasta înseamnă o creştere cu circa 15%", explică Onaciu. În judeţ s-au cultivat 10.500 de hectare cu grâu de pe care s-au recoltat 35.490 de tone. Administratorii societăţilor de panificaţie spun că, deşi producţia la grâu din această vară a fost cea mai bună din ultimii 10 ani, nu au de gând să scadă preţul la pâine.

„Nu cred că există motive serioase să se ieftinească pâinea. Nici nu cred că se va ieftini, dar nici că se va scumpi. Aceasta în condiţiile în care s-au anunţat scumpiri la gaz de la 1 octombrie şi în care trebuie să asiguri materia primă, dar şi să plăteşti salariile angajaţilor", susţine Nicolae Chiorean, administratorul firmei „Panemar" din Cluj-Napoca, unul dintre cei mai mari producători de pâine din ţară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite