Pacientul cu bisturiul în coloană rămâne cu buza umflată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Cluj a respins marţi seara, cererea de daune materiale şi morale ale orădeanului Ionel Nistor, îndreptată împotriva medicului care-l operase. Fostul pacient al neurochirurgului Ştefan Florian a rămas cu un fragment din bisturiu în corp, după ce a fost operat de o infecţie la coloana vertebrală, în anul 2004, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj.

Judecătoria Cluj a respins marţi seara, cererea de daune materiale şi morale ale orădeanului Ionel Nistor, îndreptată împotriva medicului care-l operase pe coloană. Fostul pacient al neurochirurgului clujean Ştefan Florian a rămas cu un fragment din bisturiu în corp, după ce a fost operat de o infecţie la coloana vertebrală, în anul 2004, la Clinica de Neurochirurgie din Cluj. Bisturiul a fost extras după trei ani la o clinică din Bucureşti. Procesul a început la mijlocul lui 2007. Nistor solicitase medicului despăgubiri materiale şi morale în valoare de 400.000 de euro. Reclamantul a motivat suma, arătând că din cauza greşelii medicului clujean s-a pensionat şi trebuie sa-şi întreţină familia.

Medicul nu a exclus greşeala

Mihaela Burzo, avocatul medicului Ştefan Florian ne-a declarat că pretenţiile pacientului au fost complet nefondate: „Noi am respins de la început aceste cereri”. Burzo a explicat că pensionarea prematură a reclamantului are alte cauze. „Pacientul avea şi alte probleme medicale. El a venit la Neurochirurgie de la Clinica de Boli Infecţioase, în condiţii de urgenţă maximă.”, mai susţine Burzo.
În plus, avocata a arătat că nu se întrunesc conditiile pentru malpraxis, întrucât a fost o urgenţă maximă, nici macar analizele nu le avea făcute toate. Medicul Florian a afirmat în faţa instanţei, unde a fost audiat cu uşile închise, că nu exclude posibilitatea scăpării unui mic fragment din bisturiu în corpul pacientului, ţinând cont de condiţiile în care s-a efectuat operaţia, în condiţii de maximă urgenţă. În plus, pacientul a ignorat invitaţia de a se prezenta la consult neurologic şi radiografie după două săptămâni de la externare. Burzo ne-a mai declarat că reclamantul a ignorat în mod repetat instanţa, preferând să-şi trimită avocatul la proces. „Pretenţiile lui Nistor de a se judeca la altă instanţă (Tribunal) şi de a se judeca şi pe partea penală a întârziat soluţionarea procesului”, ne-a mai spus Burzo.

Recurs şi strămutare

„Am înțeles că abia mâine (astăzi - n.r.) se va ști soluția. Este foarte interesant că presa a aflat-o înainte noastră, mai ales că medicul clujean a solicitat ca procesul să aibă loc cu ușile închise. Tot cu ușile închise s-au luat și deliberările și hotărârile până acum", a declarat avocatul orădeanului, Emil George Niculescu. Acesta a precizat pentru Adevărul de Seară Oradea că dacă mâine se confirmă faptul că judecătorii au respins cererea clientului lui, cu siguranță vor face recurs. "Eu încerc să-l conving pe clientul meu să strămutăm dosarul de la Cluj și poate așa vom reuși să avem parte de o judecată corectă", a mai spus avocatul. Nici medicul şi nici reclamantul nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite