PSD a abandonat Transilvania. Din nou!- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale
Revista presei locale

Ziarele locale scriu astăzi despre alegerile din PSD, Balul Operei, prostituatele care s-au apropiat de centru şi memoriile lui Adrian Marino.

PSD a abandonat Transilvania. Din nou! Noua fata a PSD - reprezentata de Victor Ponta - nu difera foarte mult de cea veche... Cel putin in ceea ce priveste atentia cu care priveste inspre Ardeal. La fel ca inainte de anul 2000, nici unul dintre cei 15 vicepresedinti ai PSD nu este din Transilvania. Cum arata noul PSD si cum a fost primita alegerea lui Victor Ponta, la Bucuresti si la Cluj? Mai multe în Monitorul de Cluj.


Monden Balul Operei 2010. Loc şi de mai bine... Un eveniment de talia Balului Operei,  ajuns la cea de a XV-a ediţie, ne oferă ocazia  (auto)aprecierii,  ocazia de a vedea  care ne este locul în raport cu alte evenimente de acest gen – Budapesta, Viena, Paris sînt doar cîteva exemple – ce avem de făcut pentru ediţiile următoare. În primul rînd, de a fi atenţi la detalii, la toate detaliile, chiar şi la cele care pot elimina din start, penele de curent. Întîmplătoare sau nu, cele două pene de curent au nemulţumit public şi invitaţi, au creat un disconfort de care ne-am fi putut lipsi dacă... Detalii în Făclia de Cluj.


Prostituatele migrează către Centru. „Fetiţele dulci” care prestează lîngă statuia lui Baba Novac sînt gonite pe Calea Turzii. Odată cu venirea căldurii, statuia lui Baba Novac va fi iar „păzită” de prostituate. Colegele lor de breaslă, care practică această veche meserie în spaţii amenajate şi pot fi contactate prin anunţurile de mică publicitate, spun că prostituatele care stau la Baba Novac lucrează pe „scurturi” (sex oral-n.r.), spre deosebire de cele care fac trotuarul la ieşirea din oraş, pe Calea Turzii, şi au contacte sexuale în maşinile clienţilor. Mai mulţi cititori ai Foii transilvane au trimis la redacţie un mail prin care îşi exprimă dezacordul vizavi de faptul că, seară de seară, grupuri de prostituate se oferă la picioarele căpitanului lui Mihai Viteazu, prea aproape de centrul oraşului. Articol complet în Foaia Transilvană.


Au apărut controversatele “Memorii” ale lui Adrian Marino. “Viaţa unui om singur”, volumul de memorii al marelui savant clujean Adrian Marino, a ieşit pe piaţă, anunţă Editura Polirom. Cartea cuprinde însemnări ale lui Marino despre viaţa sa timp de 60 de ani, de la puşcăria comunistă din anii 1950 şi deportarea în Bărăgan la perioada anilor 1990. Notele se opresc în 1999. Memoriile apar la cinci ani după moartea cărturarului clujean, conform dorinţei exprese a acestuia.  Memoriile lui Adrian Marino sunt aşteptate cu interes de mediile culturale, mai ales după publicarea în presă a câtorva fragmente extrem de critice la adresa unor personalităţi culturale, între care Mircea Dinescu, Gabriel Liiceanu sau Eugen Simion. Detalii în Ziua de Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite