PREMIERĂ Opera „Nabucco '12“, după Verdi, se joacă la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Nabucco '12", după Verdi, pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater, va avea premiera, duminică, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

Regizorul Alexander Hausvater a declarat, săptămâna aceasta, într-o conferinţă de presă, că „Nabucco '12" este un spectacol pentru oamenii anului 2012. „Verdi este un clasic, adică supravieţuieşte, vorbeşte de la o generaţie la alta cu aceeaşi pasiune şi patos. Nabucco nu înseamnă o recreere a unui original. Nabucco a marcat un punct important şi politic, oamenii au înţeles că Verdi vorbeşte de orice popor asuprit, care caută libertatea. Oamenii erau concentraţi asupra politicii din vremea aceea, poliţia a arestat studenţi la operă, când a fost prezentat prima dată Nabucco. Nabucco a creat o revoluţie şi cere revoluţia", a afirmat Hausvater, citat de Mediafax.

Potrivit regizorului, „opera este populară, nu elitistă, Verdi este popular, visul oricărui creator e să vorbească pentru cât mai mulţi oameni". „În Canada şi SUA, biletul e de la 250 de dolari în sus, tinerii nu îşi mai permit să meargă la operă. Este o chestie de experienţă. Vreau să încurajez toată lumea să vină la operă, opera e evenimentul culminant al unei creaţii", a mai spus Hausvater.

Premiera spectacolului „Nabucco '12" va avea loc, duminică, la ora 18.30, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite