PORTRET Darius Mic, tizul clujean al lui Cristi Chivu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar nouă ani, Darius se poate lăuda cu locul întâi pe care l-a câştigat, în postura de căpitan, alături de echipa „Luceafărul 2010“, la un turneu internaţional de fotbal care a avut loc recent în Italia.

Joacă fotbal de cinci ani, iar în urmă cu doar câteva săptămâni s-a întors victorios din Italia, de la un campionat internațional de fotbal pentru juniori, unde a câștigat toate meciurile jucate alături de echipa clubului de fotbal ,,Luceafărul 2010”, al cărei căpitan a fost. ,,Mi-a plăcut în acest turneu. Am văzut și alte țări, am cunoscut alți copii și, ceea ce e cel mai important, am câștigat”, mărturisește micul fotbalist.

Cupa, dedicată tatălui său

La finalul competiției, cupa a fost primită de echipa de fotbal clujeană prin intermediul căpitanului ei – Darius. ,,Toate victoriile și, implicit, și cupa băieții le-au dedicat tatălui lui Darius, plecat brusc și mult prea devreme dintre noi, în urma unui accident, în urmă cu vreo lună. Tatăl lui Darius s-a implicat mult în activitatea clubului nostru de fotbal și și-a dorit enorm ca unicul său fiu să facă performanță în acest sport”, spune antrenorul micului Darius, fotbalistul Adrian Trușcă.

Antrenorul este de părere că Darius are toate șansele de a se afirma în fotbal. ,,Are talent, este determinat și muncitor. Așa sunt toți cei peste 150 de copii de care ne ocupăm la clubul de fotbal <Luceafărul 2010>. În plus, și la școală are rezultate bune”, își laudă Adrian Trușcă elevul.

Calcă pe urmele lui Chivu

Are același număr pe tricou ca și Cristi Chivu – cifra trei, a trecut și el, asemenea tizului și idolului său, prin greutăți pe care i le-a scos soarta în cale, pierzându-și tatăl la o vârstă fragedă, la fel ca și Chivu. ,,L-am văzut pe Chivu o singură dată în carne și oase, dar nu am vorbit cu el. Mi-aș dori să pot povesti cu el cândva”, mărturisește micul fotbalist.

Un mijlocaș care promite

În teren, joacă în postura de mijlocaș și de fundaș stânga. ,,Cel mai tare îmi place să joc ca mijlocaș. Îmi place să dețin mingea, controlul în teren, îmi place să fiu tot timpul în acțiune”, explică Darius.

Micul fotbalist spune că nu prea are vreme să se plictisească. Îi plac jocurile pe calculator, iar în timpul liber, iese cu prietenii sau merge la bazin. ,,Am făcut și înot, dar am renunțat la el în favoarea fotbalului. Nu-mi pare rău. Uneori însă mai merg la bazin și mai joc și tenis”, completează Darius.
Are doar nouă ani, dar a învățat deja că, în viață, nu poate obține nimic fără muncă asiduă și fără dăruire. ,,Îmi doresc enorm să fac carieră în fotbal. Asta și-a dorit și tatăl meu”, încheie Darius.

Profil
Născut: 12 iulie 2001, Cluj-Napoca.
Studii: Este elev în clasa a III-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai“ din Cluj-Napoca.
Familie: Este singur la părinţi.

Ce-i place
Iubeşte animalele şi-i place să-şi înceapă ziua jucându-se cu căţelul său, un caniche pe nume Priky. Îi plac antrenamentele la fotbal şi vacanţele, cu condiţia să aibă mereu câte ceva de făcut.
Ce nu-i place
Urăşte manelele şi nu se declară fan al desenelor animate. În ciuda atracţiei pentru sport, uneori nu-i plac orele de... sport de la şcoală. Îi displac şi temele de casă, atunci când sunt multe şi grele.

Ce le răspunzi celor care te întreabă ,,Ce vrei să te faci cînd vei fi mare?”
D.M.: Păi, răspunsul e simplu: fotbalist. Iar dacă, Doamne ferește, se va întâmpla ceva neprevăzut - știu eu, vreun accident – atunci mă fac un avocat îndrăgostit de fotbal.

Care este echipa ta preferată? Dar jucătorul preferat?
D.M.: Țin de când mă știu cu Barcelona. În Cluj, țin cu ,,U”. Îmi place cum joacă Messi și Cristi Chivu. De altfel, pe tricou am același număr cu al lui Chivu, trei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite