PORTRET Aura Crecan a adus românii cu talent în campus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra studentă la peisagistică a pus bazele unui concurs care promovează studenţii cu aptitudini, inspirat din cunoscuta competiţie „Românii au talent“.

Văzând că emisiunea difuzată de Pro TV a avut un succes incontestabil, dar şi pentru că avea încredere că studenţii din Cluj au şi ei talent, Aura Crecan a pus, în urmă cu câteva luni, bazele competiţiei „Studenţii au talent“. La 7 iunie, în clubul Ring din Cluj-Napoca, va avea loc finala concursului studenţesc.

Tânăra şi colegi de-ai ei din Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti (FAS) din cadrul Universităţii de Ştiinṭe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca s-au gândit la organizarea concursului „mai mult din glumă“. „Întrucât cel mai tare concurs «Românii au talent» a făcut înconjurul ţării, l-am preluat, prelucrat şi adaptat special pentru studenţi. Astfel, i-am invitat pe toţi, indiferent de talentul lor, fie că dansează, cântă, cunosc tainele magiei, sunt actori buni sau au orice altă aptitudine deosebită să participe“, a completat aceasta.

Studenţii cu talent au început să se înscrie în număr tot mai mare, Aura şi colegii săi fiind nevoiţi să organizeze chiar şi semifinale pentru concursul gândit. Luna viitoare urmează să se decidă care e studentul cel mai talentat. La marea finală organizatorii vor să-l invite pe Dinu Valentin, finalistul de la „Românii au talent“.

Pasionată de design

Aura îşi dorise să urmeze cursurile unei facultăţi de design, însă, în cele din urmă, a ales peisagistica, în cadrul USAMV, unde este studentă în anul IV. Liceul l-a terminat la Zalău, oraş în care s-a şi născut. A absolvit la Liceul de Arte „Ioan Sima“. După facultate, îşi propune să activeze într-o asociaţie ori chiar într-o structură care apără drepturile animalelor. „Am observat că nu prea se pune accent pe o poliţie a animalelor. Asta mi-ar plăcea să fac“, a spus Aura.

Câţi membri are Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti?
În total suntem 11 şi fiecare se ocupă de alt domeniu. Eu sunt mai mult pe organizare de evenimente.

Ce talente aţi descoperit la concurs?
În concurs s-au înscris studenţi care şi-au dresat câinele să danseze, tineri care au cântat, am avut doi colegi din ansamblul popular al universităţii sau o tânără care a cântat la nai.

Profil
Născută la Zalău, în 11 septembrie 1988
Studii: Facultatea de Horticultură, secţia Peisagistică
Profesie: studentă
Stare civilă: necăsătorită

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite