PORTRET Ágnes Keszeg ilustrează cărţile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ágnes Keszeg
Ágnes Keszeg

Este unul din cei mai solicitaţi ilustratori de carte din Ungaria. Artista a semnat ilustraţii pentru numeroase reviste de modă, iar de curând a fost aleasă ilustratorul Elle Spania.

A absolvit facultatea şi un masterat în design vestimentar. Cu toate acestea, se poate lăuda cu o singură colecţie vestimentară, cea „obligatorie”, de diplomă. Lucrarea de masterat a fost un dicţionar de modă ilustrat şi nu o colectie, aşa cum s-a întâmplat în cazul colegilor ei. Clujeanca Ágnes Keszeg a simţit încă de pe băncile facultăţii că este mai degrabă atrasă de desenatul ţinutelor vestimentare, decât de conceperea acestora.

“Eram mai degrabă interesată de desen. Mă preocupa mai mult cum arată haine pe hârtie, decât haina în sine”, explică Ágnes Keszeg ce a determinat-o să se orienteze spre ilustraţia de carte. Aşa se face că în 2006, clujeanca a publicat în Ungaria primul volum ale căror ilustraţii i-au purtat semnătura. De atunci au apărut aproximativ 15 volume, atât în Ungaria, cât şi în România, ceea ce a făcut-o unul dintre cei mai solicitaţi ilustratori din Ungaria.

Face haine în miniatură

Majoritatea sunt ilustraţii de cărţi pentru copii, preferatele lui Ágnes. Artista şi-a confirmat renumele în cadrul concursului “Para de Aur” din Budapesta, unde a câştigat marele premiu, pentru un proiect de carte pentru copii, dintr-un număr de peste 400 de ilustratori. Clujeanca s-a orientat în timp şi spre ilustraţiile de modă, lucrările ei aparând în reviste din România şi Ungaria precum Elle, Instyle, Elle Mariaje sau Cimbora.

De curând a fost aleasă ilustratorul “oficial” al Elle Spania. “Au mai fost vizaţi un ilustrator din din Italia şi unul din Suedia, dar m-au ales pe mine. Nu am apucat încă să văd revista. Se întoarce un prieten din Spania şi l-am rugat să-mi aducă un număr”, a declarat Ágnes. Clujeanca este hotărâtă să nu se mai apuce vreodată de modă, în “mărime naturală”. În schimb  execută cu migală pantaloni de doar câţiva centimentri, pentru păpuşile fashioniste, cu picioare din porţelan, ce-I poartă semnătura.

Profil: 15.10.1983, la Turda
Educaţie: Master în design vestimentar, în cadrul UAD Cluj
Starea civilă: Căsătorită

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite