PORTRET / Traian Trif a cioplit primul parc rustic din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Trif
Traian Trif

Profesor de educaţie tehnologică la Liceul „Waldorf", clujeanul a realizat, alături de alţi voluntari, un parc „altfel".

Şapte tone de lemn au fost folosite pentru parcul cu hintă, scăriţe pentru copii şi bănci, constuit lângă podul Garibaldi, de pe malul Someşului Mic. Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST), împreună cu profesorul Traian Trif au lucrat timp de o lună la obiectiv. El a coordonat montarea şi îmbinarea butucilor, dar a şi dat găuri în materialul dur ori a sculptat numele parcului: Butuci.

S-a lucrat cu drujbe, maşini de găurit şi chiar un flex. „Am venit zilnic aici. Totul s-a prelucrat la faţa locului. Lemnul a fost adus pe malul râului de cei de la Garda de Mediu", a explicat profesorul.

A lucrat de plăcere

Cei implicaţi nu au fost plătiţi să realizeze lucrarea ci, spune profesorul, munca a fost voluntară. „Cei din OST ne ştiau, am mai colaborat şi atunci când au început să pună în aplicare proiectul pe care îl aveau ne-au contactat", a spus clujeanul.

Nu are diplomă nici de sculptor, nici de artist, iar la liceu este atât profesor, cât şi diriginte al clasei a VI-a. Predă la „Waldorf" doar de cinci ani, înainte fiind inginer. „Am mai lucrat la ceva asemănător pentru şcoala noastră. Avem aşa ceva în curte, însă nu un parc la care să fi lucrat opt persoane timp de o lună", a spus profesorul.

Fiind diriginte, el a lucrat la sigla parcului alături de elevii clasei a VI-a. Referitor la meseria de dascăl, respectiv cea de profesor de educaţie tehnologică, Trif spune că îi place să îi înveţe pe copii mai mult lucruri practice decât teorie. „La noi la liceu e altfel. Nici nu cred că ar fi potrivit să îi înveţi pe cei mici definiţii pe care oricum le-ar memora greu. Mai bine le arăt practic", a adăugat bărbatul.

Profil

Născut: în 1955, la Cluj-Napoca
Profesie: profesor
Stare civilă: căsătorit, are trei copii

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite