PORTRET / Eusebiu Burcaş îi învaţă pe clujeni să aibă grijă de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eusebiu Burcaş
Eusebiu Burcaş

Antreprenorul clujean derulează mai multe proiecte în domeniul afacerilor, dar şi pe internet. Ultimul: managementul banilor.

„Toţi oamenii vor să devină milionari. Dar toţi aşteaptă să devină şi nu fac nimic în această privinţă. Secrete nu există, totul constă în faptul că trebuie să faci ceva". Acestea sunt, pe scurt, cele câteva idei care stau la baza conceptului pe care Eusebiu Burcaş îl prezintă celor interesaţi, atunci când vine vorba de managementul banilor, primul proiect de acest gen din ţara noastră.

Clujeanul se ocupă de consultanţă în domeniu, unul nou în România, despre care spune că românii îl „primesc" cu greu şi reticenţi. Este vorba de o educaţie financiară, deoarece, spune Burcaş, românii investesc anapoda şi apoi nu ştiu unde li se duc banii. „Apoi ne trezim la pensie fără bani", explică acesta.

Cursurile pe care le susţine au trei module, iar fiecare participant poate asista în schimbul unei sume de 145 de lei pe modul. „Întâi se face o diagnoză a stării financiare, apoi încercăm să descoperim cauzele şi, în cele din urmă, întocmim un plan, în funcţie de obiective", a explicat el.

Pionier în antreprenoriat

Bărbatul de 31 de ani şi-a deschis prima firmă în 1992, în vremea în care era student la Facultatea de Ştiinţe Economice, cum era cunoscută pe atunci. „Împreună cu câţiva colegi ne-am propus să ne distrăm, astfel a luat naştere firma. Am făcut destule cred, am creat şi primul joc de darts din România pe atunci", a povestit Burcaş.

În 2004 a intrat în businessul online, creând chestionare.ro, primul site de cercetare din ţară, pe care mai apoi l-a vândut după ce a devenit profitabil. În timpul liber, clujeanul practică diverse sporturi, precum offroad sau ski. A fost o vreme şi în campionatul naţional de offroad, însă, consideră acesta, e un sport greu.

Întrebări şi răspunsuri

În ce domenii aţi mai lucrat?

E.B.: Am intrat pe piaţa de capital, iar apoi am lucrat într-o multinaţională.

De ce aţi vândut primul site pe care l-aţi realizat?

E.B.:
Întotdeauna un antreprenor trebuie să înveţe cum să iasă dintr-o afacere. Cel mai bine e să ieşi prin vânzare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite