PORTRET / Daniel Homorodean, aventurierul cu diplomă de manager

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Homorodean
Daniel Homorodean

Clujeanul în vârstă de 32 de ani, director la o firmă care crează site-uri web, s-a aventurat, până în prezent, în 31 de ţări de pe patru continente.

Lucrează ore în şir printre unii din cei mai buni programatori din ţară, la firma clujeană la care este şi director executiv, Arxia. Compania a realizat site-urile unor nume celebre din presă sau din industria de telefonie mobilă.

Business-ul pe care îl are îi oferă şansa de a călători pe mai multe continente, iar timpul care-i rămâne îl foloseşte din plin: expediţii în munţi, în junglă, bungee-jumping de pe cele mai înalte poduri, traiul alături de triburi africane sau discuţii despre România cu regele unei grupări de băştinaşi din Congo. De exemplu, a trăit cu patru dolari pe zi în India, iar într-o pădure din Nepal, anul trecut, a fost fugărit de un rinocer.

Călătoreşte ieftin

De două-trei ori pe an, în concediu, clujeanul face acelaşi lucru: călătoreşte. Clujeanul a început să se aventureze în toate colţurile lumii de plăcere şi din dorinţa de a cunoaşte. În urmă cu un an, fiind un împătimit al internetului şi al IT-ului, dar mai ales al povestitului, Daniel şi-a deschis şi un blog, www.olumemare.ro, unde povesteşte detaliat toate trăirile sale.

Cât despre bani, tânărul spune că nu e nevoit să cheltuiască foarte mult. „A călători nu e scump. Confortul e subiectiv. Nu stau în hoteluri de câteva stele. Unde merg încerc să trăiesc aşa cum trăiesc localnicii. Dacă ei pot, poţi şi tu", ne-a spus Homorodean. De cele mai multe ori merge singur în expediţii. „Iarna asta voi merge, însă, în Africa, unde voi întâlni un român pe care l-am cunoscut pe blogul meu", a adăugat clujeanul.

Dincolo de spectaculos, bărbatului îi plac poveştile oamenilor, motiv pentru care foarte mult timp şi-l petrece ascultând ce au de spus localnicii.

Întrebări şi răspunsuri

De ce aventuri ieşite din comun ai avut parte?

D.H.: În Nepal, anul trecut, am fost fugărit de un rinocer.

De ce ţară ai fost cel mai impresionat?

D.H.: Congo m-a surprins cel mai mult. Se spune că e inima întunericului, din cauza sărăciei, dar am văzut cu ochii mei că nu e chiar aşa.

Profil

Născut: la 3 aprilie 1978, în Cluj-Napoca
Studii: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Profesie: director executiv firmă de soft
Stare civilă: necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite