PORTRET/ Ioana Bărbat. A coordonat 12.000 de voluntari clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra s-a ocupat de comunicare în relaţia cu voluntarii clujeni care au participat la cel mai mare proiect de ecologizare din ţară, „Let's do it, Romania“.

Plină de energie, mereu pe drumuri şi implicată în diverse proiecte de mediu, Ioana Bărbat a avut grijă, alături de echipa de la Cluj, de buna desfăşurare a celui mai mare proiect de ecologizare din România. În ceea ce priveşte judeţul nostru, Ioana s-a ocupat de partea de comunicare cu firmele, autorităţile, presa dar, cel mai important, cu cei peste 12.000 de voluntari clujeni prezenţi la „Let's do it, Romania“. În urma acţiunii, care s-a desfăşurat sâmbăta trecută, doar din Cluj au fost strânşi circa 30.000 de saci cu deşeuri.

„Nu ne aşteptam nici la un număr atât de mare de voluntari, nici la un număr atât de mare de saci, deşi s-a făcut cartarea (identificarea mormanelor de gunoi din judeţ, n.r.) înainte“, ne-a povestit tânăra. Cea mai mare provocare în proiect a avut-o sâmbătă, când la Iulius Mall, unde s-au strâns voluntarii, a văzut cum peste cinci mii de oameni iau cu asalt parcarea centrului comercial, pentru a se deplasa în judeţ în vederea strângerii gunoaielor.

Trăieşte din proiecte de mediu

La liceu a studiat la profilul matematică-fizică, facultatea şi masterul le-a făcut la Drept, iar în prezent studiază artele foto-video la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Nicio legătură cu mediul până aici, domeniu în care s-a implicat în urmă cu trei ani. Ioana spune că dreptul o ajută foarte mult în meseria sa, ea fiind angajată în cadrul unei agenţii care se ocupă cu proiecte de mediu în ţară. „Dacă nu aş fi făcut Dreptul ar fi trebuit să îmi angajez jurist“, a precizat aceasta.

A călătorit mult prin ţară şi, spune ea, a învăţat mai multă geografie decât la şcoală. „Jobul pe care îl am mi-a dat ocazia să vizitez şi să văd multe“, a povestit aceasta.

întrebări şi răspunsuri

Ce persoane au fost prezente la „Let's do it, Romania“?

I.B.: În primul rând au fost familii cu copii, ceea ce m-a bucurat foarte tare. Au mai fost directori de firme, echipe de la BCR, Iulius Mall, până şi de la clubul Lions.

De ce crezi că nu se rezolvă mai repede problema de la Pata Rât?

I.B.: România nu e în stare să bage bani în gestionarea deşeurilor, face altceva cu banii.

S-a născut la 13 iulie 1980, în Cluj-Napoca
Studii: master în drept, UBB Cluj
Profesie: coordonator comunicare

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite