PORTRET/ Florin Matache. „Este o responsabilitate în plus să fii căpitan”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venit de la Dinamo în pauza competiţională a campionatului trecut, Florin Matache a devenit rapid unul dintre favoriţii suporterilor şi i s-a înmânat banderola de căpitan al echipei.

De-a lungul anilor, Universitatea Cluj şi-a obişnuit suporterii ca banderola de căpitan să fie purtată de unul dintre jucătorii reprezentativi ai echipei, un fotbalist care a crescut la clubul „alb-negru“ sau a evoluat mai mult timp la gruparea de pe „Ion Moina“. Astfel, nume precum Francisc Dican, Florin Prunea, Dorin Goga sau Bogdan Unguruşan au avut onoarea de a purta banderola care reprezintă o responsabilitate în plus pentru orice fotbalist. Florin Matache face, însă, excepţie de la această regulă.

De la Liberec, direct căpitan la „U“

Odată cu venirea de la Dinamo, în pauza competiţională a sezonului 2009-2010, „Mache“, aşa cum este poreclit de coechipieri, s-a impus ca un lider în vestiar. Performanţa reuşită cu Dinamo în Europa League, când a reuşit un meci senzaţional la Liberec, împotriva celor de la Slovan, echipa sa întorcând rezultatul defavorabil din tur şi calificându-se în grupe, l-a recomandat ca un fotbalist cu personalitate, care are puterea de a uni grupul.

Florian Walter şi Viorel Hizo l-au numit căpitanul echipei şi a intrat repede în sufletele suporterilor: „Marele meu noroc a fost că am fost repede adoptat de către galerie. La Cluj, am găsit suporteri cum rar găseşti în ţară, mai ales la o echipă de liga a doua, cum eram anul trecut. Domnul Hizo mi-a spus că voi fi responsabil cu unirea familiei Universităţii şi va trebui să-mi coordonez din teren echipa, atât cât pot. La început am fost puţin sceptic, dar ideea mi-a surâs. M-am simţit respectat de la început şi asta m-a ajutat mult“, dezvăluie portarul numărul unu al Universităţii.

„E o concurenţă acerbă pe postul de portar“

Deşi a fost titular în toate meciurile din retur şi a oferit echipei siguranţa de care avea nevoie în partidele importante, Matache nu se consideră titularul de drept al buturilor clujene.Fostul fotbalist al lui Dinamo trebuie să se lupte cu Huţan şi Boşneag pentru un loc în prima garnitură: „Banderola te responsabilizează mai mult, eşti conştient că rolul tău înseamnă mai mult decât să nu primeşti gol. Sebi şi Ionuţ sunt portari de mare valoare, care oricând pot să apere, nu are nicio importanţă că sunt eu căpitanul. Îţi oferă o siguranţă în plus ca echipă faptul că ai portari valoroşi. Concurenţă există pe toate posturile, aşa trebuie să fie la orice echipă“, spune acesta.

Prin evoluţiile sale, Matache a demonstrat că suporterii pot avea încredere în el, motiv pentru care a fost adoptat repede de galerie, devenind unul dintre preferaţii pătimaşilor fani.  Experienţa sa la nivel înalt poate reprezenta unul dintre atuurile echipei antrenate de Marian Pană în lupta pentru un loc care asigură rămânerea în prima ligă şi anul viitor. „Vom face tot posibilul să terminăm pe un loc cât mai bun, de asta pot fi convinşi fanii noştri, asigură portarul.

PROFIL

NĂSCUT: 03.08.1982, Bucureşti
EXPERIENŢĂ: Dinamo Bucureşti, Ceahlăul, „U“ Cluj
FAMILIE: Căsătorit: are o fetiţă

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

-Sunt speciale pentru tine meciurile cu Dinamo?
-Nu, nu e nimic special, sunt exact la fel ca orice meci. La Dinamo am petrecut o perioadă frumoasă, dar acum sunt la „U“ Cluj şi fac tot ce pot să-mi ajut echipa. Noi trebuie să intrăm la fiecare meci cu gândul de a reuşi un joc bun şi cât mai multe puncte.

-Este bine pentru voi că jucaţi la Alba-Iulia?
-Este un oraş foarte apropiat de Cluj şi mulţi oameni au astfel posibilitatea să vină la meciuri. Sunt convins că suporterii noştri vor fi acolo în număr mare şi ne vor încuraja, la fel cum au făcut-o şi până acum.

CE-I PLACE
„Să petrec timpul alături de soţia mea şi de fetiţă. Îmi place profesionalismul în tot, atât sport cât şi în alte lucruri din viaţă“.

CE NU-I PLACE
„Nu-i place să piardă timpul degeaba. De fiecare dată când are ocazia, face ceva ce i se pare interesant“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite