PORTRET/ Cătălin Nunu. Studentul care dă tonul la UBB Radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Nunu
Cătălin Nunu

Este coordonatorul de programe al radioului online al Universităţii „Babeş-Bolyai“, acolo unde a şi învăţat meserie.

A terminat Liceul Teoretic din Odorheiul Secuiesc, la clasa de bio-chimie, dar s-a îndreptat către o facultate umanistă. Dragostea de radio l-a împins către Facultatea de Jurnalism. „Eram acasă, în Odorheiul Secuiesc, unde nu aveam acces la foarte multe radiouri în limba română, aşa că am încercat să le ascult pe internet, online. Din păcate, nici internetul nu era de cea mai bună calitate. Aşa că m-am apucat să înregistrez un fel de pod-cast, adică îmi înregistram propriile bucăţi de emisiune, după care le reascultam. Pe atunci am prins gustul radioului“, povesteşte Cătălin despre începuturile sale în faţa microfonului.

De altfel, când era în liceu, a avut chiar postul său de radio pe internet, numit „PC Radio“. „Toată lumea avea radio în reţeaua de cartier“, spune Cătălin. Apoi, a venit la facultate, dar a rămas fidel ideii de radio. La primul anunţ că UBB Radio caută colaboratori, Cătălin şi-a încercat norocul şi a fost integrat imediat în echipa atelierului – şcoală din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative a UBB.

Îi place să participe şi la evenimentele de pe teren. De exemplu, la vizita cancelarului german Angela Merkel, Cătălin s-a ocupat de transmisia live a evenimentului, dar şi de live-textul de acolo. De altfel, UBB Radio a fost singurul care a stransmis în direct acest eveniment. În total, 6 – 7 persoane au pus umărul la realizarea transmisiilor.

Pentru că este un radio online cel la care lucrează şi învaţă, matinalul începe doar la ora 10. „Asta, şi pentru că ne adresăm studenţilor care, se ştie, se trezesc mai târziu, dar şi celor care ajung la serviciu şi ne ascultă de acolo“, încheie Cătălin.

Ce-i place

Îi place să se trezească dimineaţa şi să vină „la program“. Noroc că lucrează la un radio online, dedicat studenţilor, iar programul său începe de la ora 10.

Ce nu-i place

Nu-i plac oamenii neserioşi, nici cei care nu sunt punctuali. Îl supără să discute un lucru şi să se întâmple cu totul altceva.

Întrebare şi răspuns

Care ar fi trei lucruri pe care trebuie să le aibă un om de radio?

C.N.: În primul rând, să nu aibă complexul cu „vocea de radio“. Nimeni nu are, ţi-o cultivi. În al doilea rând, să aibă chef de muncă, să accepte multe critici. Este importantă şi dicţia.

Profil

Născut: la 9 mai 1987, în Odorheiul Secuiesc.

Studii: Facultea de Jurnalism, UBB, Masterand în Producţie Media.

Familie: Necăsătorit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite