PORTRET: Mihai Daroczi este campion absolut la fairplay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Daroczi
Mihai Daroczi

Jucător amator de tenis, studentul şi-a „iertat” partenerul de joc pentru neprezentare, iar apoi a pierdut meciul. Mihai Daroczi, jucător amator de tenis, a dat dovadă săptămâna trecută, de un fairplay cum rar întâlneşti chiar şi pe terenurile Grand Slamurilor.

Chiar dacă nu a câştigat etapa din Cluj a circuitului BCR Tenis Partener, studentul din Cluj a fost „eroul” acestuia. În prima zi a competiţiei, tânărul a reuşit să treacă de primul tur. Câteva ore mai târziu, el trebuia să-l întâlnească pe Adrian Molnar, medic chirurg la Instititului Inimii din Cluj.

Medicul nu s-a prezentat, însă, la meci, chiar dacă Mihai l-a aşteptat mai bine de două ore. Conform regulamentului, medicul chirurg ar fi trebuit să piardă partida la scor de neprezentare, însă organizatorii s-au lovit de refuzul vehement al tânărului jucător de doar 20 de ani.

„E importantă lupta, nu victoria”

„E permis să întârzii cam 15 minute. Îmi doream foarte mult să joc, aşa că am rugat organizatorii ca domnul Molnar să fie sunat. Li s-a spus că  a avut o operaţie, care s-a prelungit şi că nu mai poate să ajungă”, povesteşte Mihai Daroczi. Tânărul a fost promovat pentru următorul tur, dar nu a acceptat acest lucru spre surprinderea celorlalţi jucători: „Nu mi s-a părut corect. Dânsul era ocupat să salveze o viaţă, iar eu să trec aşa?”. Acesta a reuşit să obţină din partea oficialilor turneului o derogare de la regulament, iar partida a fost reprogramată pentru a doua zi, cu acordul lui Adrian Molnar.
 
Mihai Daroczi ar fi trebuit să câştige şi a doua „întâlnire”, şi asta pentru că medicul a întârziat, şi de data aceasta, mai bine de 30 de minute. „A doua zi, când îl aşteptam din nou, mi-au spus ceilalţi jucători că ei n-ar fi făcut asta, pentru că dacă pierd îmi va părea rău. Le-am răspuns că pentru mine este mai importantă lupta, decât victoria”, îşi aminteşte Mihai.

În cele din urmă, jucătorul de tenis a fost învins de medicul chirurg, dar a obţinut un premiu de consolare şi o diplomă de fairplay. „Nu am pierdut pentru că am acceptat să joc, ci pentru că nu m-am concentrat în momente cheie. Marea majoritatea m-a considerat fraier”, a conchis amuzat Mihai Daroczi.

Ce-i place: „Îl apreciez foarte mult pe Andrei Pavel, nu doar pentru că e român. Îmi place atitudinea lui în teren, dar şi îm afara lui. Din circuitul internaţional îl apreciez pe Nadal”

Ce nu-i place: „Nu-mi place să ies în cluburi. Nu am fost în viaţa mea într-un club. Nu ştiu ce aş putea face acolo. Ştiu cum e, dar nu am fost”

Profil:
Născut la 3.04.1990, în Zalău
Educaţie: Student în anul II la Facultatea de Geografie din Cluj
Starea civilă: necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite