PORTRET: Andrei Cobârzan, micul Messi din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băieţelul de doar zece ani este unul din cei mai buni jucători de fotbal juniori din Ardeal, fiind premiat la majoritatea competiţiilor sportive la care a participat.

La meciurile care au loc în Cluj, Andrei Marius Cobârzan fură privirile tuturor spectatorilor prin tehnica sa. E poreclit „micul Messi” şi joacă în grupa de vârstă 2000 din cadrul echipei de juniori de la „U” Cluj. Datorită talentului său a devenit foarte apreciat şi de antrenorul său, Robert Lais, nu doar cel mai tânăr antrenor al lui „U”, ci şi cel mai bun din ţară, titlu oferit anul trecut de Gazeta Sporturilor la evenimentul „Superlativele anului 2010”.
Băieţelul joacă fotbal de trei ani şi jumătate şi are vise măreţe. „Mi-aş dori să ajung să joc la Barcelona, echipa cu care ţin”, ne-a spus tânărul fotbalist. Deşi e la o vârstă fragedă, Andrei luptă mereu atunci când e pe teren.

Un gol perfect, în ultima secundă

La United Sport Cup, cea mai mare competiţie de fotbal pentru juniori din Cluj-Napoca, anul trecut, micul Messi a fost aplaudat de o sală întreagă, atunci când deşi echipa sa era condusă în semifinale cu câteva minute înainte de final. Andrei lupta pentru recuperarea fiecărei mingi şi, cu un minut înainte de fluier, a egalat. Miracolul a venit în ultima secundă, când băieţelul a înscris cu capul dintr-o centrare şi şi-a calificat echipa în finală. „Cel mai mult într-un singur meci am dat cinci goluri. În campionatul de anul acesta, doar în tur am dat deja 40 de goluri”, a povestit Andrei.
El a fost desemnat cel mai bun jucător la United Sport Cup, dar şi câştigător al Balonului de Aur, la o competiţie organizată la Odorhei anul trecut.
Alături de echipa sa a jucat nu doar cu adversari din România, ci şi în Slovacia sau Ungaria.

As şi la şcoală

Micul Messi a început să joace fotbal ca orice copil, în faţa blocului. Părinţii săi l-au înscris, însă, la clubul de juniori, unde şi-a dovedit talentul şi a devenit în prezent golgheter.

Însă Andrei nu e printre cei mai buni copii la fotbal, ci şi la învăţătură. Îi place foarte mult matematica. „La şcoală am numai note bune, numai FB-uri (foarte bine - n.r.)”, spune Andrei, care e elev la Şcoala Generală „Iuliu Haţieganu” din cartierul Mănăştur. „Antrenorul ne-a spus că dacă nu venim cu note bune stăm pe tuşă. Dar nu de-aia învăţ mai mult, ci pentru că îmi place”, a spus el.
Întrebat de unde a învăţat fotbal, băieţelul a spus că nu s-a uitat foarte mult la tehnicile altor jucători. „Nu ştiu, nu îmi dau seama, am învăţat singur. Intru pe teren şi acolo îmi dau seama ce să fac”, a încheiat micul Messi.

Întrebări şi răspunsuri
Unde vă antrenaţi şi de câte ori?
A.C.: Ne antrenăm pe terenul acoperit de la Cora şi la baza din Gheorgheni, de patru ori pe săptămână.
Ţii cu „U” Cluj. Aştepţi să intri pe noul stadion?
A.C.: Da, abia aştept, o să intrăm noi de mână cu jucătorii de la Inter, la meciul de inaugurare.

Ce-i place
„Îmi plac documentarele şi geografia, chiar dacă nu facem încă materia asta la şcoală. Ca sport îmi mai place şi handbalul”, povesteşte Andrei.

Ce nu-i place
Desigur, băieţelului nu-i place CFR Cluj, fiind fan „U”. „Nu-mi place rugby-ul, mi se pare aşa un sport ciudat”, spune el.

Profil
S-a născut la 10 octombrie 2000, în Cluj-Napoca
Studii: elev la Şcoala Generală „Iuliu Haţieganu”
Familie: singur la părinţi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite