Cluj: PORTRET - Dulca a debutat la CFR, dar a ajuns unde şi-a dorit dintotdeauna: la „U” Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: PORTRET - Dulca a debutat la CFR, dar a ajuns unde şi-a dorit dintotdeauna: la „U” Cluj
Cluj: PORTRET - Dulca a debutat la CFR, dar a ajuns unde şi-a dorit dintotdeauna: la „U” Cluj

Cristian Dulca a preluat banca tehnică a Universităţii Cluj, echipa la care şi-a dorit de mic copil să ajungă. Fost component al generaţiei de aur, acesta se află la a doua experienţă ca antrenor.

CITEŞTE ŞI:


Clujeanul a început târziu fotbalul, la 13 ani. Tatăl său l-a dus la „U” Cluj, dar reputatul antrenor al „studenţilor”, i-a transmis că nu este făcut pentru fotbal. „Am început şi eu, ca orice copil, să joc fotbal pe maidan, în spatele blocului. La 13 ani, tata m-a dus la Universitatea, pentru că îmi plăcea foarte mult fotbalul.

Pe vremea aceea, antrenor era regretatul Dan Anca. După doar două zile în care m-a văzut, mi-a transmis că nu sunt făcut pentru fotbal”, îşi aduce aminte Dulca. În oraş, mai exista o singură echipă, CFR Cluj. Ei l-au primit şi aşa a început fotbalul în cadrul organizat.

A debutat în Gruia

În 1992, Dulca a fost pentru prima oară selecţionat în lotul echipei mari, iar sezonul 1994-1995 a fost cel în care a „explodat”. A fost titular în majoritatea meciurilor CFR-ului, care pe vremea aceea activa în liga a doua şi a atras atenţia marilor echipe.

A debutat în Divizia A la Gloria Bistriţa, iar apoi a făcut un pas important în cariera sa, prin transferul la Rapid. Timp de patru sezoane a îmbrăcat tricoul giuleştenilor, echipă pentru care a şi înscris zece goluri. Coreenii de la Pohang Steelers au pus pe masă impresionanta sumă de 600.000 de dolari şi Dulca a acceptat să evolueze în Asia.

„Perioada de la Pohang a fost foarte bună. Pe vremea aceea, era mare lucru să dea cineva atâţia bani pe un fotbalist. Treceam printr-o perioadă bună, venisem de la echipa naţională, pentru care am şi jucat un meci la Campionatul Mondial din Franţa. În Asia a fost o experienţă interesantă, am cunoscut oameni cu altă gândire, altă mentalitate, alte obiceiuri, dar m-am acomodat foarte bine”, dezvăluie fostul component al generaţiei de aur.

A ajuns unde şi-a dorit dintotdeauna

După doi ani petrecuţi în Coreea, Dulca s-a întors în ţară, unde a activat timp de trei ani la Ceahlăul, Gaz Metan Mediaş şi apoi câteva meciuri la „U” Cluj. După doi ani în Ungaria, la Kispest Honved, cariera lui Dulca de fotbalist s-a terminat, după ce a aflat că are o malformaţie care îi poate pune în pericol viaţa dacă mai depune efort.

A rămas în fotbal, unde a făcut de toate. După o perioadă în conducerea Universităţii, a fost antrenor-jucător la echipa de futsal Clujana, iar apoi a debutat în antrenorat la FC Vaslui, unde a fost secundul lui Viorel Hizo. Acum, a revenit la Cluj, pe banca tehnică a „studenţilor”, îndeplinindu-şi astfel visul său de-o viaţă: „Am declarat de mai multe ori că Universitatea este echipa la care visez să lucrez. Sunt extrem de fericit că m-am întors”, şi-a încheiat Cristi Dulca povestea.


Fiul tău va fi un fotbalist mai bun decât ai fost tu?

Cu siguranţă. Marco este foarte talentat, o calitate care mie îmi lipsea cu desăvârşire. Eu tot ce am realizat a fost prin muncă, dar el are un avantaj uriaş. Dacă nu vedeam pe el că poate juca fotbal, nu l-aş fi înscris niciodată. A fost alegerea lui.

Care este cel mai frumos concediu petrecut alături de soţie?
Au fost multe, dar îmi aduc aminte acum de unul în Antalya, unde ne-am făcut de cap. Am făcut scufundări, rafting şi am schiat. A fost frumos că am făcut tot ce ne-a trecut prin cap.


Ce-i place
„Să fiu împreună cu soţia mea şi cu cei doi copii este cel mai frumos lucru care mi se poate întâmpla. Din păcate eu nu prea gătesc, dar îmi place foarte mult să mănânc din mâncarea gătită de ea”

Ce nu-i place
„Întotdeauna mi-au plăcut adevăraţii profesionişti. Nu am tolerat niciodată atitudinea delăsătoare. Aşa că pot spune că nu-mi place când cineva păcăleşte sportul”


Profil
Născut: 25.10.1972, Cluj-Napoca
Experienţă: 103 meciuri şi 11 goluri în Divizia A, 6 meciuri în cupele europene şi 6 partide pentru echipa naţională
Familie: Căsătorit, are doi copii



CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite