PCM Cluj-Napoca va merge singur în alegerile locale după ce UDMR a respins colaborarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Cluj-Napoca a PCM va merge singură în alegerile locale din iunie, cu un candidat propriu la Primărie şi listă completă pentru Consiliul Local, după ce UDMR Cluj nu a răspuns solicitării de colaborare care expira sâmbătă, în timp ce la nivel judeţean negocierile cu UDMR vor continua.

"Din cauza celor 22 de ani de guvernare la Bucureşti, UDMR a uitat să mai danseze un vals vienez şi a schimbat pe manele. Noi am avut o ofertă atractivă şi am propus o coaliţie între PCM şi UDMR la Cluj-Napoca, dar am constatat că UDMR nu este coaptă pentru o astfel de soluţie şi nu a răspuns solicitării noastre, care expira sâmbătă. Ce doresc cei de la UDMR nu corespunde cu cerinţele comunităţii maghiare. Astfel, PCM va merge singur în alegerile locale la Cluj-Napoca, iar comunitatea maghiară va avea parte de pluralism şi va avea ocazia să opteze pentru candidaţii mai multor formaţiuni politice maghiare. Cei mai buni să învingă", a spus Keizer, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, PCM va avea un candidat propriu la Primăria Cluj-Napoca, în persoana lui Fodor Alpar, şi va depune listă completă pentru consilieri locali.

La rândul său, preşedintele PCM Cluj, Csep Sandor, a declarat că în filiala judeţeană vor continua negocierile cu UDMR şi PPMT în vederea stabilirii unei colaborări pentru alegerile locale.

"Am auzit de decizia celor de la filiala municipală Cluj-Napoca a PCM de a merge singuri în alegerile locale. Noi nu am fost consultaţi, domnul Keizer nu ne-a informat. Noi, la nivelul judeţului Cluj, vom avea negocieri cu UDMR şi PPMT în vederea stabilirii unei colaborări pentru alegerile locale. Vom vedea ce se va întâmpla în funcţie de rezultatul acestor negocieri", a spus Csep.

Pe de altă parte, UDMR îşi va stabili, vineri, candidatul la Primăria Cluj-Napoca şi componenţa listei pentru Consiliul Local, iar PPMT Cluj îşi va stabili candidaţii pentru alegerile locale în cursul zilei de joi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite