Ouă nemarcate şi sucuri posibil falsificate la un depozit din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Radu
Mircea Radu

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au găsit la un depozit din Cluj-Napoca zeci de mii de ouă nemarcate şi mii de sticle cu băuturi răcoritoare, existând suspiciunea că acestea erau falsificate prin aplicarea unor alte etichete.

Directorul CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, joi, pentru Mediafax, că a sesizat Garda Financiară şi Poliţia Economică pentru a investiga acest caz.

"Am descoperit, în urma unei sesizări, la un depozit din Cluj-Napoca circa 45.000 de ouă nemarcate. Avem suspiciunea că acestea sunt marcate cu data şi categoria în care se încadrează în momentul livrării către un beneficiar. Pot fi ouă vechi de câteva luni şi li se aplică o dată de producţie recentă. În depozit erau 20 de grade în loc de patru grade, astfel că se pune în pericol sănătatea consumatorilor. Am mai descoperit între 2.500 şi 3.000 de sticle de băutură răcoritoare autohtonă de tip cola, la doi litri, şi există suspiciuni că acestea erau reetichetate, cu etichete în limba engleză de tip Coca Cola, pentru a fi vândute, probabil, în alte ţări. Nu am mai văzut nicăieri astfel de etichete. Am sesizat Garda Financiară şi Poliţia Economică pentru a investiga acest caz", a spus Radu.

Potrivit acestuia, în momentul desfăşurării controlului, reprezentanţii depozitului au încercat să închidă înăuntru echipa CJPC Cluj, dar aceasta a reuşit să iasă.

"Am sunat la 112 şi am chemat Poliţia, pentru că au încercat să ne sechestreze. Au rămas în depozit doi angajaţi ai depozitului, care până vineri ar putea distruge toate marfa. Dar noi am filmat tot ce era înăuntru", a spus Mircea Radu.

Rezultatele controlului şi sancţiunile care vor fi aplicate vor fi comunicate în zilele următoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite