Operă în Piaţa Unirii din Cluj, live din Valencia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opera „Carmen” va fi transmisă în direct de la Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia în această seară, de la ora 21.00, pe un ecran imens, în Piaţa Unirii. Ineditul eveniment are loc în cadrul proiectului „Viva Europa 2010”, eveniment ce se va desfăşura simultan în spaţii publice din 43 de oraşe din Europa.

Primăria Cluj-Napoca va organiza în această seară, începând cu ora 21.00, în Piaţa Unirii, evenimentul „Viva Europa 2010”, desfăşurat în parteneriat cu Anul european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale.

Oamenii din 16 ţări europene vor putea urmări opera „Carmen” de Georges Bizet, care va fi proiectată simultan pe ecrane mari în spaţiile publice din 43 de oraşe, în direct de la Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia, Spania.

Şase oraşe din România implicate în proiect

Printre oraşele participante se numără Atena, Zagreb, Riga, Stockholm, Aarhus, Frankfurt, Eindhoven, Valetta sau Novi Sad. Evenimentul este susţinut autorităţilor locale din Valencia a implicat numeroase personalităţi artistice de marcă precum Zubin Mehta, Helga Schmidt sau Carlos Saura, cu implicarea directă a Orchestrei din Valencia.

Alături de Cluj, în România spectacolul va mai fi transmis în Bucureşti, Braşov, Caransebeş, Piteşti şi Timişoara. România are cele mai multe oraşe participante la Viva Europa 2010, după ţara gazdă, Spania.

Spot despre Cluj în toată Europa

Pe parcursul pauzelor dintre cele patru acte se va continua transmiterea semnalului video şi audio pe care îl vor primi oraşele participante. În aceste intervale, semnalul va include şi un spot de prezentare de 30 de secunde realizat despre Cluj, alături de spoturile celorlalte oraşe participante. Difuzarea acestor spoturi va începe la ora 20.15.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite