Opera devine patinoar pentru balerinii ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine dintr-un spectacol al „Saint Petersburg State Ballet on Ice”.
Imagine dintr-un spectacol al „Saint Petersburg State Ballet on Ice”.

Cea mai cunoscută trupă de balet pe gheaţă din lume va susţine două reprezentaţii, în premieră, la Cluj-Napoca, pe scena Operei Române.

Cea mai faimoasă trupă de balet pe gheaţă din lume, „Saint Petersburg State Ballet on Ice" (Baletul de Stat pe Gheaţă din Saint Petersburg - n.r.), va ajunge pentru prima oară la Cluj-Napoca. Potrivit organizatorilor, ruşii vor susţine două reprezentaţii pe scena Operei Române, 8 ianuarie 2012, de la orele 18.00 şi 21.00. „Saint Petersburg State Ballet on Ice a mai fost în România, însă niciodată la Cluj. Trupa Baletului de Stat pe Gheaţă din Saint Petersburg este considerată una dintre bijuteriile Rusiei şi turneele sale internaţionale au fost întotdeauna încununate de succes. Clujenii vor avea astfel parte de un spectacol pe cinste", a declarat Ciprian Bota, reprezentant al firmei Diesel Events. Cei 80 de balerini vor pune în scenă la Cluj spectacolul „Spărgatorul de nuci", care a fost, de altfel, şi prima piesă a companiei.

Scena operei, patinoar pentru o zi

Artiştii vor veni la Cluj cu un decor complex, dar şi o recuzită de peste 800 de costume. Organizatorii vor fi responsabili să transforme scena operei într-un veritabil patinoar. „Vom avea nevoie de peste 2,5 tone de gheaţă. Noi ne vom ocupa de confecţionarea scenei. Gheaţa va fi achiziţionată din România", a explicat Ciprian Bota. Potrivit lui Bota, gheaţa va fi montată cu o zi înainte de spectacol, însă aceasta va fi întreţinută până după spectacol printr-un sistem de răcire asemănător patinoarelor artificiale. Baletul de Stat pe Gheaţă din Saint Petersburg este prima trupă de balet pe gheaţă din lume. Înfiinţată în 1967, compania combină pentru baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru.

Campioni olimpici, la Cluj

Cei peste 80 de balerini patinatori, majoritatea câştigatori a multor medalii internaţionale la patinaj artistic, pregătiţi de coregrafi renumiţi în arta baletului clasic rusesc. Printre aceştia se regăsesc Ludmila Beloussova, dublă medaliată cu aur olimpic, de patru ori campioană mondială pe perechi, Oleg Protopopov, partenerul acesteia, dar şi Alexei Ulanov, cu un palmares de 12 medalii olimpice, mondiale sau europene. Producţia ruşilor a fost gazduită până acum de peste 7.000 de scene, din toată lumea. Preţul unui bilet de intrare porneşte de la 90 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de la clubul Diesel, dar şi de la caseria Teatrului Naţional.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite