Omul lui Dan Diaconescu la Bistrița, prins de procurorii clujeni în timp ce lua mită, eliberat de judecător că e candidat la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii clujeni au motivat decizia luată în cazul cercetării în libertate, pentru luare de mită, a preşedintelui interimar a PP-DD Bistriţa-Năsăud, Octavian Seciu. Procurorii au solicitat arestarea pentru 29 de zile, însă judecătorii nu au aprobat și i-au interzis să nu plece din România timp de o lună.

Judecătorul cazului Seciu şi-a motivat cercetareai în liberate a liderului PP-DD BN prin două argumente. Primul este legat de faptul că domiciliul lui Octavian Secui se află într-o altă localitate decât cea în care se află sediul organelor judiciare penale care îl cercetează. Iar al doilea argument este că judecătorul consideră inoportună îngrădirea dreptului inculpatului de liberă circulaţie mai ales că acesta candidează la alegerile parlamentare şi în scurt timp începe campania electorală.

Octavian Seciu a ajuns în atenția procurorilor DNA Cluj după ce în perioada 22 -25 octombrie, în calitate de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene BN a PP-DD, a pretins de la omul de afaceri Lucian Adrian Ungur, un fost candidat la fotoliul de primar, suma de 75.000 euro, în schimbul promisiunii de a-și folosi influenţa sau autoritatea pe lângă conducerea partidului ca aceasta să avizeze candidatura sa la un post de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Tot Seciu a promis că va influența conducerea PP-DD să revoce decizia prin care denunţătorul fusese invalidat ca şi consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistriţa şi să revoce excluderea acestuia din partid. Pe 31 octombrie, Seciu primea de la denunţător o tranşă de 6.000 euro din suma pretinsă, procurorii prinzând-ul în flagrant.

Seciu a primit de la Ungur prima tranşă de 6.000 de euro în data de 30 octombrie, noaptea târziu, în jur de ora 23.00, într-un cartier din Bistriţa. Mașina lui Seciu și a lui Ungur erau parcate paralel, iar predarea banilor s-a făcut prin aruncarea banilor în autoturismul inculpatului care se afla la volan, prin îndemnul expres al inculpatului către denunţător: „ Aruncă-i!", îndemn surprins în înregistrarea ambientală audio-video realizată de serviciul teritorial Cluj al DNA".

I-a confundat pe procurori cu hoți

DNA Cluj a mai arătat și că preşedintele interimar PP DD Bistriţa şi-a dat seama că a fost prins de autorităţi, deși Seciu susține că i-a confundat pe procurori cu niște hoți.

 „Inculpatul a fugit şi a trebuit să se ia măsuri operative, prin ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul serviciului teritorial Cluj şi cu ajutorul IGPR pentru a putea fi depistat şi oprit în trafic şi acest aspect s-a întâmplat în municipiul Vatra Dornei, după circa 3 ore de la epuizarea infracţiunii, dar asupra inculpatului nu a mai fost găsită suma de bani respectivă". Procurorii clujeni cred că acea sumă de bani nu a fost distrusă de Seciu, ci ascunsă.

Procurorul care a soiticat arestarea liderului PP-DD este Ioan Irimie, propus de ministrul Justiției la funcția de șef DNA.

Ce susține Seciu

Înainte să fie prins la Vatra Dornei, liderul PP-DD a fost sunat de unul dintre procurori să se prezinte la sediul poliției din Bistriţa. Atunci, Seciu a spus că a crezut că acei oameni erau hoți, nu procurori.

Declarația omului lui Dan Diaconescu în Bistrița

„Şi în spate o venit nişte hoţi, nişte bandiţi şi am fugit de acolo şi acuma sunt în fugă prin oraş",  „Procurorul I. Eu nu cred ... deci eu în seara asta am fost atacat, am fost atacat de 7 indivizi", „Deci eu nu cred că sunteţi cine sunteţi", „Eu nu mă joc cu nimeni, eu o să dau telefon la Poliţie", „Confirmaţi-mi că domnul U trăieşte, e în viaţă", „Nu mă pot duce nici acasă, că ăştia ştiu unde stau. Eu ştiu ce se întâmplă?", „Păi şi acasă nu ştiu cum să mă duc. Dacă mă aşteaptă... Nu ştiu. Hoţii, bandiţii, poliţia ... Nici nu ştiu cine sunt".

Conversația dintre Lucian Ungur și Octavian Seciu

„Păi vin mâine cu caşcavalul acolo"

„Şi ce garanţie tre să-ţi dau? Că ai garanţie din partea mea", „Tu zici că vrei garanţii...", „Altă garanţie ce să-ţi dau?"

„Da ce garanţie T, zi-mi ce garanţie?"

„Şi ce să-i fac la T, să-i dau banii lui?"

„Bun şi cum îţi dau 40? Sau să-ţi dau toţi?", „Păi o fost aşa, o fost 35.000 pentru consilier şi 40 pentru deputat", „75.000", „35.000", „Şi-ţi dau banii înainte?", „Şi pentru deputat? Ţi-i dau în seara asta? Sau cum să procedez, să aştept pă...?"

„Da unde stai? Vin acolo şi te duc acasă şi-i las acasă. În maşină ce, sparge maşina, prinde vreunul pontu şi vine şi-ţi găureşte maşina"

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite