Cluj: Doi schiori clujeni vor la Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Doi schiori clujeni vor la Olimpiadă
Cluj: Doi schiori clujeni vor la Olimpiadă

Doi tineri schiori speră să fie primii clujeni care să reprezinte oraşul la probele de schi ale Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2010, de la Vancouver. Cei doi vor participa în Chile la o etapă de cupă mondială la care se pot califica pentru Olimpiadă.

Doi schiori clujeni, Diana Chiş şi Călin Petruş, ambii în vârstă de 17 ani, sunt singurii sportivi din România care vor participa în Chile la o concursurile de etapă mondială. Acestea contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă din 2010 de la Vancouver, unde antrenorul lor le aproximează la 50 al sută şansele de calificare.

Alături de cei doi vor pleca, mâine, spre Santiago de Chile, reprezentanţii Serviciului de Salvamont Cluj, Gebefugi Laszlo şi Vasile Cipcigan. Laszlo este antrenorul celor doi multiplii campioni naţionali, iar Vasile se ocupă de suportul tehnic.

Dificultăţi  financiare

Deplasarea celor patru la Santiago de Chile pentru trei săptămâni costă circa 8.000 de euro, bani acoperiţi doar într-o mică măsură din sponsorizări. Cei patru speră să obţină fonduri din partea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Cluj-Napoca, instituţii la care au depus câte un proiect. „Sportivii vor sta la o pensiune, iar Laszlo şi cu mine vom sta în cort”, a spus Vasile Cipcigan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite