Oficialii Universităţii „Babeş-Bolyai“ îl contrazic pe Tőkés László

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii UBB nu comentează conţinutul scrisorii adresate de Tokes Laszlo cancelarului Angela Merkel, în care acesta contestă caracterul multicultural al universităţii clujene, susţinând că documentul nu le-a fost adresat. Singurele precizări făcute au fost legate de caracterul multicultural al UBB.

Vezi aici ce a declarat Tokes

„Conform prevederilor Cartei UBB, universitatea clujeană promovează în condiţii de egalitate predarea în limbile română, maghiară, germană şi în alte limbi de circulaţie internaţională şi interacţiunea culturilor respective“, a spus Cristina Nistor, purtătorul de cuvânt al UBB.

În documentul invocat de oficialul UBB se arată că Universitatea „Babeş-Bolyai“ a adoptat ca principală direcţie de dezvoltare multiculturalismul, având în rândurile sale studenţi respectiv cadre didactice de etnie română, maghiară, germană si chiar reprezentanti ai etniei rromilor.

Astfel, din cele 21 facultăti ale universitătii, 17 oferă în prezent programe de studii în limbile română si maghiară, iar 11 în limbile română şi germană. Există, de asemenea, două facultăţi (Teologie Reformată şi Teologie Romano-Catolică) în cadrul cărora programele de studii se desfăsoară exclusiv în limba maghiară. Mai exact, universitatea oferă pentru studii universitare de scurtă şi lungă durată 111 de specializari (din care 99 română, 59 magiară, 16 germană, 8 engleză, 1 franceză, 1 italiană, 2 ucraineană).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite