Cluj: Ofertele „last minute“, salvarea agentiilor de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Ofertele „last minute“, salvarea agentiilor de turism
Cluj: Ofertele „last minute“, salvarea agentiilor de turism

Vânzăriile au scăzut cu 25% în Cluj, faţă de anul trecut, însă promoţiile au mai salvat sezonul. Clujenii preferă vacanţe din ofertele de ultim moment.

Vacanţele în străinătate nu mai reprezintă un lux, şi asta datorită sejururilor cumpărate „pe ultima sută de metri“. Clujenii renunţă la vacanţele planificate, în favoarea unor oferte care îi determină să scoată din buzunar o sume ceva mai mici. Având în vedere că în această vară au existat mult mai multe oferte „last minute“ faţă de anii anteriori, acestea s-au vândut foarte bine“, afirmă Dorel Mureşan, director Marketing-Comercial la Eximtur Cluj-Napoca.

Concedii ieftine pe „ultima suta de metri“

Clujenilor nu le mai arde de concedii costisitoare, astfel că stau cu ochii pe oferte, preferând să-şi cumpere biletele la un preţ mai scăzut, în ultimul moment. „Avem oferte last minute care sunt categoric mai ieftine, însă depinde şi de plecare. Dacă se cumpără un bilet cu o săptămână înainte de plecare, primeşti o reducere de aproximativ 50-100 de euro, dar dacă cumperi un bilet cu o zi înainte de plecare primeşti o reducere de 50%“, declară Florina Balog, agent turism Calibra.

Agenţiile de turism sunt tot mai darnice

Dacă în ceilalţi ani apogeul ofertelor „last minute“ era în extrasezon, lunile iunie şi septembrie, anul acesta se găsesc astfel de promoţii chiar şi în plină vară . „În acest an am avut o mulţime de oferte speciale, iar lumea s-a deprins să se intereseze de ele cu o zi înainte, ştiind că aşa pot beneficia de vacanţe la preţuri mai mici“, declară Chindriş Ioan , director agenţie Alina Tour.

Tinerii sunt mereu „pe fază“

Nu există categorii de vârstă predilecte pentru ofertele last minute, însă tinerii sunt cei mai mari fani „last minute“. Anul acesta am plecat în Antalya pe perioada 5-12 august cu 310 euro, all inclusive, iar asta numai pentru că am cumpărat biletul în ziua de plecare. Dacă rezervam biletul înainte cu o lună, plăteam în jur de 600 de euro“, spune Horaţiu Cioaza , un tânăr clujean.

Litoralul românesc pierde în faţa Turciei şi Greciei

Agenţiile de turism clujene au pregătit oferte foarte bune si pentru litoralul românesc. Acestea au fost la mare căutare, însă doar pentru o perioadă ceva mai scurtă, în lunile iulie si august. Există şi o explicaţie: sezonul se termină pe litoralul nostru în septembrie, deosebire de Turcia sau Grecia, unde turiştii cumpără în continuare bilete. Pentru cei cu pretenţii există şi oferte pentru destinaţii ca Tenerife, unde un sejur de şapte zile la un apartament de 4 stele costă în jur de 696 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite