Oferte de Paşte la târg: de la Mocăniţă la Adriatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanta unei agenţii de turism, Lenuţa Andreica, a prezentat clujenilor traseul cu Mocăniţa
Reprezentanta unei agenţii de turism, Lenuţa Andreica, a prezentat clujenilor traseul cu Mocăniţa

Cu Mocăniţa pe Valea Vaserului, cu barca pe Crişul Repede, în croazieră pe malul Adriaticii sau la cabană în staţiunea montană Straja sunt câteva dintre ofertele de Paşte propuse sutelor de clujeni prezenţi, în weekend, la Târgul „Touristica".

Sute de clujeni s-au oprit, în weekend, la cele peste 50 de standuri ale agenţiilor de turism, hotelurilor şi pensiunilor amenajate în cadrul Târgului „Touristica" de la Polus Center. „Faţă de târgul de anul trecut, acum avem mult mai multe destinaţii şi în ţară, şi în afara graniţelor. Sunt prezente şi multe primării din judeţe precum Botoşani, Suceava, Neamţ, Vrancea, Gorj, Bihor, Cluj ale căror standuri sunt mai mult de promovare a obiectivelor turistice autohtone", afirmă Crina Doda, managing partner la „Libero Events", organizatorul manifestării. Nu mai puţin de 8 standuri au fost dedicate unor zone turistice din Ungaria precum Szeged, Tokaj, Mako, Hajduszoboszlo, Debrecen. A fost prezent chiar şi Oficiul de Turism al Ungariei.

Tot din acest an au apărut ofertele care constau în tururi de câteva ore ale Clujului (cu preţuri de la 12 lei la 43 de lei), în care turiştii şi oamenii de afaceri pot vedea principalele obiective ale oraşului-comoară.  

Oferte de Paşte

Agenţiile de turism au venit la târg cu oferte avantajoase de Paşte. Cei de la „Expert Travel" i-au momit pe clujeni cu un circuit de-a lungul Adriaticii la 774 de lei de persoană, preţ redus cu 10% în timpul târgului. Traseul se face cu autocarul timp de patru zile, iar în preţ e inclusă cazarea la hoteluri de trei şi două stele din oraşele Zagreb şi Porec. 

Un hotel de patru stele din Hajdúszoboszló, una dintre cele mai cunoscute staţiuni balneoclimaterice din Ungaria, a venit cu o ofertă ce include un sejur cu 3 nopţi, cu pensiune completă, masaj de 20 de minute şi wellness costă 900 de lei pentru două persoane. La pensiunile din zona staţiunii, cazarea pe o noapte costă de la 43 de lei în sus, fără masă inclusă.

Paşte în Mocăniţă

Cei ce au de gând să-şi petreacă sărbătorile pascale la munte pot merge la pensiuni din staţiunea Straja. Oferta unei pensiuni din zonă, „Daiana", include 3 zile de cazare în regim de demipensiune (mic dejun şi prânz) şi masa de Paşte (doar cu preparate tradiţionale) - la 300 de lei de persoană.

Nonconformiştii pot alege să-şi facă Paştele în tren, dar nu în orice tren, ci într-o mocăniţă pe Valea Vişeului. „Se pleacă cu mocăniţa la ora 10.00, din gara Vişeu de Sus până în gara Paltin. Traseul durează două ore, timp în care se parcurg 22 de kilometri. Costă 49 de lei pentru adulţi, 43 de lei pentru studenţi şi 36 de lei pentru şcolari. În preţ e inclusă cafeaua, o plăcintă, tradiţionala ţuică şi ghidul turistic. La Paltin se stă o oră jumătate, unde se poate mânca. Întoarcerea e la ora 15.00-15.30", explică agentul de turism Lenuţa Andreica de la firma CFF Vişeu de Sus.

Citeşte şi:
Târgul de Paște din Bacău va aduna peste 60 de firme din toată țara

Cei ce vor să doarmă în tren de Paşte trebuie să mai scoată din buzunar 64 de lei pentru o cuşetă dublă, respectiv 79 de lei pentru una single (cu mic dejun inclus). Cina costă 69 de lei.

Rafting pe Criş

Persoanele care caută adrenalină pot merge la rafting pe Crişul Repede, unde se pot face trasee de 200 sau 300 de metri. Pachetul, oferit de „Master Adventure" din Oradea, costă 120 de lei şi include o zi de rafting şi vizitarea unei peşteri din apropiere, Zichy. Preţul nu include cazarea şi masa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite