Oferte atrăgătoare pentru medicii clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 15 firme de recrutare îşi prezintă oferta la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, desfăşurat în acest weekend, la Cluj.

Târgul care se află deja la cea de-a cincea ediţie în România se desfăşoară, la Cluj, în incinta Hotelului City Plaza, urmând ca în următoarele săptămâni acesta să aibă loc şi în Timişoara, Iaşi şi Bucureşti. În jur de 15 agenţii de recrutare din străinătate îşi prezintă oferta medicilor clujeni interesaţi de un salariu mai bun „afară“.

Oferta cuprinde slujbe de medici rezidenţi sau specialişti în majoritatea ţărilor occidentale. Organizatorii târgului spun că însumate, numărul posturilor disponibile în spitalele europene se ridică la 4-5.000.

Medicii specialişti sunt cei mai căutaţi

„Noi organizăm acest târg şi în alte nouă state din Europa, însă în România se remarcă un interes mai ridicat din partea medicilor. Probabil că sunt foarte mulţi medici foarte buni aici dacă nu îşi găsesc de lucru. E o oportunitate pentru ei să plece în străinătate unde vor avea un salariu mai mare. De altfel, acesta este şi target-ul nostru: medicii specialişti“, a declarat dr. Grzegorz Chodkowski, organizator al târgului.

Salariile şi pachetele salariale oferite personalului medical diferă de la o ţară la alta, însă în cazul medicilor specialişti, cele mai mici sunt cuprinse înre 80.000 – 120.000 de euro/an pentru posturi în Germania, Danemarca, Norvegia şi Suedia, respectiv 150.000-200.000 de euro/an în Irlanda şi Marea Britanie.

„O şansă de a trăi decent"

Ionuţ Laslău (27 ani) este medic rezindent la Cluj. Tânărul spune că are un salariu de 720 de lei, bani pentru care munceşte din greu. „Cred că în străinătate sub 2.000 de euro nu am cum să iau. În spitalele noastre e bătaie de joc. Am foarte mulţi colegi care au plecat şi spun că e o diferenţă imensă faţă de ce avem aici. E grav că pleacă şi medicii specialişti, iar acum un medic a ajuns să muncească pentru încă alţi doi“, a spus acesta.

image

Medicul rezident Ionuţ Laslău. FOTO: Radu Neag

Maria (37 ani) este medic specialist dermatolog şi a aplicat pentru un post în Anglia şi Germania. „Îmi pare rău că plec din România, însă aici sistemul sanitar e pe butuci. Cei care vor să facă treabă pleacă, iar ceilalţi cu pile, rămân în ţară. Din păcate la noi se promovează incompetenţa. După 15 ani de studii am un salariu de 800 de lei“, a spus doctoriţa.

Târgul e deschis în perioada 13-14 noiembrie, între orele 11.00 – 18.00.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite